Acasa Curiozitati Peugeot a concediat trei directori din Germania dupa ce o promotie a avut mult prea mult succes

Peugeot a concediat trei directori din Germania dupa ce o promotie a avut mult prea mult succes

de Vlad Barza

PSA Peugeot-Citroen a renuntat la trei dintre directorii din Germania dupa ce o campanie de vanzari la care reducerile pentru modelul 208 ajungeau la 40% a avut prea mult succes la public. Initiatorii promotiei estimau ca se vor vinde 300 de masini, insa presa scrie ca au existat 5.000 de solicitari, iar dealerii s-au infuriat, mai ales ca nu fusesera informati de promotia de leasing, scrie Automotive News.


Filiala germana a Peugeot a demarat o promotie impreuna cu Sixt Leasing si furnizorul de internet 1&1, iar modelul 208 era vandut la o rata lunara de 99 euro, incluzand asigurare completa si taxa de drum, ceea ce insemna ca pretul masinii era cu 40% mai mic.

Filiala estima ca se vor vinde 300 de masini, insa promotia a avut succes enorm si peste 5.000 de clienti s-au aratat „sedusi” de ea. Scandalul a fost urias, mai ales ca dealerii locali nu fusesera informati de o oferta cu discount atat de mare ce le afecta profitul.

Oferta a fost retrasa vineri si trei directori Peugeot din Germania au fost concedtiati.

Scandalul s-a amplificat fiindca dealerii nu au fost informati inainte si s-au aratat furiosi cand au vazut promotia pe care nu au dorit s-o onoreze. Filala germana a Peugeot a calificat campania ca fiind un „experiment”, insa unii distribuitori nu exclud posibilitatea de a da in judecata reprezentanta.

In primele trei luni ale anului Peugeot a vandut 15.122 de masini in Germania, ceea ce inseamna o crestere de 20% si o cota de 1,8% pe piata.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notifica-ma despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments