Acasa Industrie VIDEO: NIO promite masini interesante, deocamdata doar in China

VIDEO: NIO promite masini interesante, deocamdata doar in China

de Adrian Mitrea

Producatorul auto chinez NIO a dezvaluit modelul NIO ES8, un SUV electric cu 7 locuri destinat pietei locale. Acest model va putea fi cumparat pana la sfarsit de 2017. Totodata este disponibil pentru comanda si NIO EP9, o masina sport de inalta performanta ce costa 1,48 milioane dolari.

Marca NIO a prezentat in total 11 masini la Salonul Auto de la Shanghai (21-28 aprilie), cel mai aproape de productie fiind SUV-ul electric NIO ES8. Masina are o caroserie monococa din aluminiu si panouri de caroserie in aluminiu.

Rotile sunt actionate de doua motoare electrice, unul in fata si unul in spate, iar suspensiile spate beneficiaza de suspensie pneumatica activa.

Alte detalii despre acest model nu au fost anuntate, cum ar fi masa, autonomia, tipul de baterii utilzate si capacitatea acestora.

In ceea ce priveste masina sport NIO EP9, si aceasta este complet electrica si este pozitionata ca pret la 1,48 milioane dolari. Primele sase exemplare au fost deja produse pentru investitori. Sunt in plan inca zece exemplare, fiecare urmand sa fie produs pe comanda.

Modelul NIO EP9 a fost prezentat initial in noiembrie 2016.

Producatorul auto chinez NIO are 2.000 de angajati in San Jose, Shanghai, Munchen, Londra si alte opt orase din lume.

NIO detine si un permis de testare a masinilor autonome in California, SUA, iar printre partenerii care sprijina NIO in directia condusului autonom se numara Tencent, Temasek, Baidu Capital, Sequoia Capital, Lenovo si TPG.

1 comentariu

Tibi 11 august 2020 - 11:37

NIO v a fi Nr 1 masina electrica din lume,v a depasi Tesla.

Reply

Lasa un comentariu