Acasa Saloane Auto VIDEO: Volkswagen lanseaza un SUV electric in 2020. Conceptul Volkswagen I.D. CROZZ da primele indicii

VIDEO: Volkswagen lanseaza un SUV electric in 2020. Conceptul Volkswagen I.D. CROZZ da primele indicii

de Adrian Mitrea

Volkswagen va lansa, in 2020, un SUV electric compact cu autonomie de pana la 500 km. Un fel de Tiguan electric. Primele indicii de design sunt arata de conceptul Volkswagen I.D. CROZZ prezentat la Salonul Auto de la Shanghai (21-28 aprilie). Producatorul auto german vrea ca pana in 2025 sa comercializeze un milion de masini electrice/an.

Volkswagen I.D. CROZZ este al treilea concept din suita de concepte cu acronimul I.D. prezentat de Volkswagen, dupa Volkswagen I.D. (Paris, 2016) si Volkswagen I.D. BUZZ (Detroit, 2017).

Acest concept de SUV are o putere de 225 kW/305 CP si poate atinge o viteza maxima de 180 km/h. Autonomia in ciclul de testare NEDC este de pana la 500 km (realist vorbind va fi undeva intre 300-350 km).

Volkswagen I.D. CROZZ are si functie de condus autonom, volanul retractandu-se in bord daca soferul apasa pe logo-ul de pe volan timp de 3 secunde.

Arhitectura de vehicul care sta la baza acestui concept este aceeasi folosita si de celelalte doua concepte – adica o platforma complet noua, cu bateriile integrate in podeaua autovehicului, pe baza careia pot fi construite mai multe masini electrice, cu specificatii si adresabilitate diferite: de la masini de oras de dimensiunea unui Polo pana la SUV-uri mai mari decat Tiguan.

Lasa un comentariu