Acasa Industrie Fabrica de componente electronice Continental din Timisoara a fost extinsa, investitie de peste 12 milioane euro

Fabrica de componente electronice Continental din Timisoara a fost extinsa, investitie de peste 12 milioane euro

de Adrian Mitrea

Fabrica de componente electronice Continental din Timisoara a fost extinsa in ceea ce priveste aria de productie si depozitul, cu 5.000 metri patrati (mp), si, in plus, a fost inaugurata o noua cladire de birouri, de peste 2.200 mp, a anuntat compania germana. Investitia in extinderea zonei de productie si constructia noii cladiri de birouri se ridica la peste 12 milioane euro si a fost necesara datorita cresterii capacitatii de productie in urmatorii ani.

„Extinderea productiei a fost necesara datorita numarului tot mai mare de produse pe care trebuie sa le livram clientilor nostri. Fabrica a cunoscut o evolutie impresionanta in cei zece ani de existenta. Am inceput cu 200 de angajati in anul 2006 si am ajuns la peste 1.300”, a declarat Ralf Luchs, directorul fabricii de componente electronice Continental, intr-un comunicat de presa.

In aceasta uzina s-au produs deja peste 60 de milioane de componente electronice.

Continental cunoaste o crestere fara precedent la nivel mondial datorita produselor si solutiilor inteligente din portofoliu. In fabrica din Timisoara au fost produse milioane de instrumente de bord, display-uri si unitati de control a airbagului.

„Fabrica din Timisoara a castigat Green Plant Silver Award in 2016, precum si Gold Automotive Award pentru zero defecte timp de un an la unitatile de control a airbagului realizate pentru Renault”, a declarat Christian von Albrichsfeld, director general Continental Romania.


Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope si ContiTech, corporatia a inregistrat in anul 2016 o cifra preliminara de afaceri de 40,5 miliarde euro si are in prezent peste 220.000 de angajati in 56 de tari.

In ceea ce priveste Continental in Romania, in perioada 1999-2015, concernul a investit 1,13 miliarde euro in activitatile din tara.

Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate in Romania. Continental detine sapte unitati de productie si patru centre de cercetare si de dezvoltare in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener al unui joint-venture in Slatina si are un centru de distributie al anvelopelor in Bucuresti.

Continental avea la finalul anului 2015 aproximativ 16.500 de angajati si si-a marit echipa in 2016 cu peste 1.000 noi membri in Romania.

Lasa un comentariu