Acasa Ford Ford angajeaza aproape 1000 de oameni la Craiova, pentru a produce EcoSport. Forta de munca va creste cu 36%

Ford angajeaza aproape 1000 de oameni la Craiova, pentru a produce EcoSport. Forta de munca va creste cu 36%

de Adrian Mitrea

Ford Romania va recruta 976 de noi angajati – operatori de baza si calificati – pentru a sprijini productia SUV-ului de clasa mica Ford EcoSport. Actualul numar de angajati de la Craiova, atat in zona de asamblare a vehiculelor, cat si in cea de productie a motoarelor, este de 2715 persoane si se va ajunge unde la 3.691 angajati, o crestere de 36%.

Incepand cu anul 2008, Ford a investit peste 1,2 miliarde euro in operatiunile sale de productie din Romania, iar numarul de angajati a tot scazut in timp, prin programe de plecari voluntare prin care angajatii primeau mai multe salarii in avans daca decideau sa se retraga. In acelasi timp, nimeni nu a fost obligat sa plece, de aceea programele de reducere a numarului angajatilor s-au numit „plecari voluntare”.

Acum, odata cu intrarea in fabricatie a Ford EcoSport in Romania, in aceasta toamna, Ford are nevoie de o forta de munca mai mare, pe langa cresterea numarului de roboti din uzina cu 220 de bucati (Ford a anuntat initial cresterea cu 190 roboti – n.r.), adaugandu-se celor 320 deja instalati pentru a fabrica modelul B-MAX.

Modelul EcoSport produs la Craiova va fi vandut pe pietele din intreaga Europa, cu exceptia Rusiei, iar productia de serie va incepe in aceasta toamna.

„Ford va analiza in continuare oportunitatile de a construi noi produse la Craiova pentru a folosi in intregime capacitatea de productie si tehnologia existenta, in timp ce deruleaza discutii productive cu Guvernul Romaniei in vederea imbunatatirii infrastructurii si a logisticii pentru a mentine competitivitatea globala a uzinei Ford Craiova”, spune Ford, intr-un comunicat de presa.

Procesul de recrutare a celor 976 de noi angajati se va derula prin intermediul agentiei de recrutare de personal, Manpower, acolo unde un grup dedicat este coordonat de echipa de Resurse Umane de la Ford Romania.

„Procesul de selectie a noilor angajati a inceput in luna aprilie si se va derula pana la finalul lunii iulie. Din luna august, ne vom bucura sa-i putem primi deja pe noii nostri angajati, iar acestia vor incepe un program de formare specific pentru a intelege Sistemul Global de Productie Ford, precum si rolurile pe care le vor avea in pregatirea lansarii viitorului EcoSport”, a explicat Marina Babara, directorul departamentului de Resurse Umane al Ford Romania.

Investitia in uzina Ford din Craiova pentru a produce aici si modelul EcoSport se ridica la 200 milioane euro. Trei zone-cheie ale Uzinei de Asamblare a Vehiculelor din Craiova au fost semnificativ imbunatatite.

In acest moment EcoSport este produs in India si exportat in tarile in care se vinde.

Din 2008, anul achizitiei uzinei din Craiova, Ford a investit peste 1,2 miliarde euro in operatiunile de productie pe care le detine in Romania. La Craiova sunt produse in acest moment automobilul Ford B-MAX si motorul 1.0 EcoBoost.

Versiunea EcoSport produsa la Craiova va fi vanduta in toata Europa – cu exceptia Rusiei – in timp ce fabrica Ford din Chennai va continua sa produca versiunile EcoSport dedicate Indiei si celorlalte piete de export la nivel mondial.

In 2016, vanzarile de SUV-uri Ford au crescut in Europa cu mai mult de 30%, in timp ce vanzarile modelului EcoSport au urcat cu mai mult de 40% si vor continua pe un trend crescator pe parcursul anului 2017.


Ford Motor Company este o companie globala din industriile auto si mobilitate, cu sediul la Dearborn, Michigan. Cu aproximativ 201.000 angajati si 62 de fabrici in toata lumea, activitatile principale ale companiei includ proiectarea, productia, finantarea de marketing si asigurarea de service pentru o gama completa de autovehicule, camioane, SUV-uri si autovehicule electrice Ford, precum si autovehicule premium sub marca Lincoln. In acelasi timp, Ford urmareste cu mare interes oportunitati de dezvoltare prin intermediul Ford Smart Mobility, planul companiei de a deveni lider in domeniile: conectivitate, mobilitate, autovehicule autonome, experienta clientilor, date si analiza.

Ford Europa produce, vinde si serviseaza vehicule sub marca Ford in peste 50 de piete individuale si are aproximativ 52.000 de angajati la unitatile proprii si aproximativ 68.000 de angajati daca sunt luate in consideratie si asocierile in participatiune si entitatile neconsolidate. Primele autoturisme Ford au fost livrate in Europa in 1903 – acelasi an in care a fost fondata Ford Motor Company. Productia europeana a inceput in 1911.

3 comentarii

Vic 6 aprilie 2017 - 14:57

o masina submediocra, vor neaparat sa dea kix si cu asta, in loc sa faca ceva pe platforma noua de la fiesta, se ambitioneaza cu o relicva, zici ca o fac special

Reply
Adrian Mitrea 6 aprilie 2017 - 15:06

Atentie mare, EcoSport care va fi produs la Craiova este diferit de cel care este acum pe piata. Va arata cam ca acesta. Vezi interiorul, este identic cu cel de la noua Fiesta. Cat despre platforma, e platforma de clasa B a Ford care e foarte buna! https://0-100.ro/2016/11/15/foto-ford-ecosport-fac

Reply
Fane 7 aprilie 2017 - 10:05

E prima masina "Made in Romania" care are un portbagaj relativ rezonabil ca volum, dupa Logan – asa ca este interesanta ca masina de familie.

Reply

Lasa un comentariu