Acasa Tehnologie Compania israeliana Mobileye va fi preluata de Intel, cu 15,3 miliarde dolari

Compania israeliana Mobileye va fi preluata de Intel, cu 15,3 miliarde dolari

de Vlad Barza

(sursa - Intel)
Intel a confirmat zvonurile aparute in presa din Israel si a anuntat ca va prelua cu 15,3 miliarde dolari compania Mobileye specializata in sisteme de asistenta a soferului si de evitare a coliziunilor. Este cea mai mare tranzactie ce implica o companie israeliana de tehnologie si arata ca Intel are ambitii uriase in domeniul masinilor autonome.


Intel estimeaza ca piata serviciilor pentru vehicule conectate va ajunge la 70 miliarde doari in 2030, iar compania vrea sa devina o forta in tehnologii big data si cloud pentru autoturisme. Mobileye va fi integrata in divizia Automated Driving a Intel si va avea sediul in Israel, urmand sa fie condusa de Amnon Shashua. Intel are in prezent 10.000 de angajati in Israel.

Board-urile ambelor companii au aprobat tranzactia care ar trebui sa fie incheiata in noua luni, deci pana la finalul lui 2017.

Mobileye are 600 de angajati si profitul net a fost de 173 milioane dolari anul trecut. Compania are 70% din piata globala de sisteme avansate de asistenta a soferului si de sisteme de evitare automata a coliziunilor.

La un pret de 63,54 dolari/actiune suntem in fata celei mai mari tranzactii din domeniul tehnologiei masinilor autonome.

Mobileye a fost infiintata in 1999 si vinde sisteme de asistenta a soferului. Compania s-a listat in 2014 la New York Stock Exchange si are o capitalizare de 10 miliarde dolari.

Actiunile companiei din Israel au crescut cu 29% in sedinta de pre-tranzactionare.

Mobileye si Intel au un proiect cu BMW pentru a aduce pe sosele 40 de vehicule autonome, miscarea fiind parte a strategiei BMW de a aduce masini autonome in piata. Intelegerea a fost anuntata in vara lui 2016, iar masinile ajung pe sosele in acest an.

Lasa un comentariu