Acasa Tehnologie Numarul masinilor autonome testate in California a atins nivelul record de 180

Numarul masinilor autonome testate in California a atins nivelul record de 180

de Vlad Barza

Masina autonoma (sursa - Nissan)

Statul american California este cunoscut pentru modul in care incurajeaza masinile autonome si au fost acordate licente de testare pentru 27 de companii. Miercuri alte doua companii au primit dreptul de a testa masini care se conduc singure si s-a ajuns la un total de 180 de vehicule, dintre care 77 sunt de la Waymo (grupul Google-Alphabet), iar 27 sunt de la General Motors, scrie Financial Times.

Autoritatea Department of Motor Vehicles a acordat pana acum autorizatii pentru 27 de companii care vor sa testeze masini autonome, in timp ce acum doi ani erau numai cinci. Companiile se impart in doua categorii: constructori auto si diverse startup-uri de tehnologie.

Printre companiile care au obtinut licenta recent se numara Uber care incepuse la final de 2016 sa testeze masinile fara a avea autorizatie si a intrat intr-o uriasa controversa. Acum a intrat in legalitate dupa ce primise interdictie.

Si numarul de vehicule testate de companiile care au primit autorizatia a crescut puternic, de la sub 20 in 2014 si 120 la inceput de 2016. Acum sunt 180, dintre care 77 sunt de la Waymo, divizie a Google-Alphabet. 27 de masini sunt testate de Cruise, un startup cumparat anul trecut de General Motors, iar 24 sunt Tesla.

Primele companii care au solicitat permise de testare a masinilor autonome au fost Volkswagen si Mercedes.

Lasa un comentariu