Acasa Industrie Continental angajeaza peste 180 de oameni in Brasov, pentru uzina care produce sisteme de alimentare cu combustibil

Continental angajeaza peste 180 de oameni in Brasov, pentru uzina care produce sisteme de alimentare cu combustibil

de Adrian Mitrea

Pompa Combustibil Continental la Ghimbav (sursa - 0-100.ro)

Continental a anuntat ca angajeaza 180 de persoane in Brasov, pentru uzina care produce sisteme de alimentare cu combustibil. Aceasta fabrica a fost inaugurata in octombrie 2013, in urma unei investitii de 40 milioane euro. Printre producatorii auto care isi echipeaza automobilele cu pompe de combustibil produse la Ghimbav, Brasov, se numara BMW, Mercedes-Benz, Grupul Volkswagen, PSA Peugeot Citroen, Renault si Ford.

„Uzina Continental din Brasov poate produce, la capacitate maxima, peste 10 milioane de unitati de alimentare cu combustibil pe an. Ca sa reuseasca acest lucru, compania va angaja in lunile martie si aprilie peste 180 de persoane in productie”, a anuntat compania germana.

Uzina, denumita Fuel Suply, este parte componenta a diviziei Continental Powertrain.

Aceasta fabrica este prima „unitate integrata” Fuel Suply in Europa si, din punctul de vedere al productiei, este cea mai mare din concernul Continental (dar nu si din punctul de vedere al competentelor tehnologice, unde Dortmunt si Bebra sunt peste).

Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope si ContiTech, corporatia a inregistrat in anul 2016 o cifra preliminara de afaceri de 40,5 miliarde euro si are in prezent peste 220.000 de angajati in 56 de tari.

In ceea ce priveste Continental in Romania, in perioada 1999-2015, concernul a investit 1,13 miliarde euro in activitatile din tara.

Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate in Romania. Continental detine sapte unitati de productie si patru centre de cercetare si de dezvoltare in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener al unui joint-venture in Slatina si are un centru de distributie al anvelopelor in Bucuresti.

Continental avea la finalul anului 2015 aproximativ 16.500 de angajati si si-a marit echipa in 2016 cu peste 1.000 noi membri in Romania.

Lasa un comentariu