Acasa Porsche VIDEO, FOTO: Porsche Panamera Sport Turismo se prezinta. Acum Panamera e si break

VIDEO, FOTO: Porsche Panamera Sport Turismo se prezinta. Acum Panamera e si break

de Adrian Mitrea

Porsche Panamera Sport Turismo (sursa - Porsche)

Porsche extinde familia de modele Panamera prin adaugarea unei noi versiuni de caroserie, break, denumita Porsche Panamera Sport Turismo. Masina beneficiaza de un portbagaj mai generos decat versiunile sedan, avand o capacitate de incarcare de 520 litri (495 litri in cazul sedanului). Masina pastreaza caracteristicile sportive ale modelului Panamera din care deriva si ofera, in mare, aceeasi gama de motorizari.

Premiera mondiala in fata publicului larg va avea loc la Salonul Auto de la Geneva (9-19 martie), unde vor fi expuse cinci versiuni diferite: Panamera 4, Panamera 4S, Panamera 4S Diesel, Panamera 4 E-Hybrid si Panamera Turbo. Varful de gama are motor V8 de 4 litri si dezvolta 550 CP.

Configuratia portbagajului asigura acces facil in spatiul pentru bagaje, iar podeaua de incarcare este joasa. De asemenea, aceasta masina este disponibila cu 5 locuri.

„Din punct de vedere tehnologic si al design-ului, Sport Turismo utilizeaza toate inovatiile introduse pe noua gama de modele Panamera, lansata anul trecut. Printre acestea se numara Porsche Advanced Cockpit, sistemele de asistenta inovatoare precum Porsche InnoDrive, cruise control adaptabil, sisteme de sasiu precum sistemul de directie pe puntea spate, sistemul electronic de stabilizare Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC Sport) si trenuri de rulare puternice. In plus, toate automobilele Panamera Sport Turismo includ si Porsche Traction Management (PTM) – un sistem de tractiune integrala activa, cu ambreiaj multidisc controlat electronic – in echiparea standard. In ceea ce priveste modelele S, suspensia pneumatica adaptiva cu perne de aer cu trei camere face parte, de asemenea, din dotarea standard”, noteaza Porsche.

Porsche Panamera Sport Turismo are 5.049 mm lungime, 1.937 mm latime si 1.428 mm inaltime, iar ampatamentul masoara 2.950 mm. Silueta este marcata si de console fata si spate scurte si de jante mari, de 21 inch.

Pornind de la stalpii B, adica de la punctul din care incep usile din spate, Sport Turismo afiseaza de un design complet unic al partii din spate. Deasupra aripii pronuntate, linia alungita a geamului si conturul acoperisului la fel de lung sunt cele care ii dau automobilului aspectul de break sport. In spate, linia acoperisului coboara mult mai putin dramatic decat linia geamului, rezultand intr-un stalp D proeminent si distinctiv care face tranzitia catre sectiunea aripilor in maniera unui coupe.

Panamera Sport Turismo beneficiaza de primul spoiler de acoperis extensibil din acest segment. In partea de sus a automobilului, acoperisul se extinde intr-un spoiler adaptiv. Unghiul eleronului poate fi setat in trei pozitii, in functie de modul de condus si de setarile selectate, si genereaza o deportanta suplimentara de pana la 50 kg pe puntea spate.

Pana la o viteza de 170 km/h, elementul de ghidare aerodinamic – o componenta a sistemului central al Porsche Active Aerodynamics (PAA) – sta in pozitie retractata, la un unghi de -7 grade, ceea ce reduce rezistenta aerului si astfel optimizeaza consumul de carburant.

La viteze de peste 170 km/h, spoilerul de acoperis se deplaseaza automat in pozitia Performance, la un unghi de +1 grad, crescand astfel stabilitatea la condus si dinamica laterala. Atunci cand se afla in modurile de condus Sport si Sport Plus, eleronul se deplaseaza automat in pozitia Performance la viteze de peste 90 km/h.

PAA ofera, de asemenea, asistenta activa prin adaptarea unghiului de inclinare a eleronului la +26 grade, atunci cand trapa panoramica este deschisa, la o viteza de 90 km/h sau de peste 90km/h. In acest caz, spoilerul ajuta la minimizarea zgomotului provocat de vant.

Noua versiune break a Panamera marcheaza pentru prima data oferirea a 3 locuri in spate. Cele doua scaune din stanga si din dreapta iau forma unor scaune individuale, in timp ce locul din mijloc beneficiaza de spatiu mai redus. Optional, Panamera Sport Turismo este, de asemenea, disponibila in configuratie de patru locuri, cu doua scaune individuale in spate, reglabile electric.

Linia ridicata a plafonului noului Sport Turismo permite intrarea si iesirea mai usoare in partea din spate a automobilului si asigura spatiu suplimentar pe inaltime. Utilizarea portbagajului beneficiaza de deschiderea larga a hayonului cu actionare electrica in echiparea standard si de o limita de incarcare pe inaltime de 628 milimetri. Cu portbagajul masurat pana la marginea superioara a locurilor din spate, capacitatea de stocare de pana la 520 litri (sau 425 litri pentru Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo).

Spatarele celor trei scaune din spate pot fi pliate impreuna sau separat, 40:20:40, si deblocate electric din compartimentul pentru bagaje. Cand toate scaunele sunt rabatate, podeaua spatiului de incarcare devine plana. In acest caz, volumul de stocare este extins pana la 1.390 litri (Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo: 1.295 litri).

Un sistem de management al compartimentului de bagaje este disponibil, la cerere, pentru Panamera Sport Turismo. Printre altele, acest sistem variabil de transport in siguranta include doua sine integrate in podeaua de incarcare, patru puncte de fixare si o plasa de compartimentare pentru bagaje. De asemenea, o priza electrica de 230V poate fi comandata optional pentru compartimentul de bagaje.

Lansarea pe piata europeana este programata pentru 7 octombrie 2017, urmand ca lansarea pe celelalte piete sa aiba loc in luna noiembrie. Noul model Porsche va fi disponibil in cele cinci versiuni de motorizare deja existente pe limuzinele sport Panamera.

Preturile fara TVA, in Romania, incep de la 87.086 euro pentru Panamera 4 Sport Turismo (330 CP), de la 106.201 euro pentru Panamera 4S Sport Turismo, de la 99.300 pentru Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo (putere totala a sistemului de 462 CP), de la 109.489 euro pentru Panamera 4S Diesel Sport Turismo (422 CP) si 138.638 euro pentru Panamera Turbo Sport Turismo (550 CP).

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Geneva 2017

Lasa un comentariu