Acasa Mitsubishi FOTO: Mitsubishi Eclipse Cross e gata de lansare, la Geneva. Iata toate noutatile marcii japoneze pregatite pentru salon

FOTO: Mitsubishi Eclipse Cross e gata de lansare, la Geneva. Iata toate noutatile marcii japoneze pregatite pentru salon

de Adrian Mitrea

Mitsubishi Eclipse Cross (sursa - Mitsubishi)

Mitsubishi Eclipse Cross debuteaza in fata publicului larg cu ocazia Salonului Auto de la Geneva (9-19 martie), in premiera mondiala, alaturandu-se gamei de SUV-uri Mitsubishi si avand dimensiuni foarte apropiate de ale lui Mitsubishi ASX. Pe langa acest Eclipse Cross, de serie, Mitsubishi va avea la stand si un concept, denumit Mitsubishi eX Concept.

Dupa cum ii spune si numele, eticheta “Cross” ne arata ca vorbim despre un SUV, iar numele “Eclipse”, utilizat in ultimele doua decenii pe un coupe futurist, ne dezvaluie faptul ca acest nou model de SUV va avea aspect de coupe, marcand, totodata renasterea numelui Eclipse.

Desi pe strazile din Romania nu este des intalnit, Mitsubishi Eclipse s-a vandut in 1,4 milioane exemplare, in special in America de Nord. Masina a avut patru generatii succesive din 1989 pana in 2012, iar ulterior Mitsubishi a renuntat la model.

Acum, iata, numele Eclipse renaste in ton cu filosofia marcii Mitsubishi de a se concentra pe SUV-uri, in special in Europa.

Eclipse Cross este un model strategic pentru Mitsubishi, destinat pietei globale, care va fi introdus intai in Europa in toamna acestui an, iar apoi in Japonia, America de Nord, Australia si alte regiuni. Noul SUV compact coupe Eclipse Cross se va alatura gamei globale MMC de SUV-uri crossover: SUV-ul compact ASX (denumit RVR in Japonia si Outlander Sport in SUA) si SUV-urilor medii Outlander si Outlander PHEV.

„Eclipse Cross este o fuziune intre aspectul unui coupe si mobilitatea dinamica a unui SUV cu stilul si performantele proprii Mitsubishi. Alte caracteristici distinctive sunt design-ul ce motiveaza soferul sa se urce la volan, conectivitatea ce te impinge spre noi aventuri si tehnologia de control pe toate rotile, care furnizeaza senzatia linistitoare din timpul condusului ce promite o experienta placuta”, spune Mitsubishi, intr-un comunicat de presa.

Maximizand utilitatea spatiului pentru bagaje fara a afecta forma de SUV coupe, bancheta din spate e divizata 60:40 cu reglare prin glisare si inclinare.

Eclipse Cross este dotat cu sistem Smartphone Link Display Audio, un touchpad controller si afisaj la nivelul ochilor (HUD) care permite soferului sa se ocupe si sa interpreteze diverse tipuri de informatii mai usor si mai in siguranta. Smartphone Link Display Audio (SDA) suporta Apple CarPlay, cel mai inteligent si mai sigur mod de a utiliza iPhone in masina.

Soferul poate folosi Siri sau SDA pentru a obtine instructiuni, pentru a efectua si primi apeluri, pentru a accesa mesaje text si a asculta muzica, totul intr-un mod care ii permite sa ramana concentrat la sosea. SDA suporta si platforma Android Auto, care furnizeaza operarea controlata de voce a Google Maps, muzica si alte aplicatii. Amplasarea touchpad controller in consola centrala permite soferului sa foloseasca SDA cu usurinta si fara a fi nevoie sa schimbe pozitia.

Eclipse Cross foloseste un sistem 4WD care furnizeaza un cuplu optim preponderent catre rotile din spate, in functie de situatie si de conditiile de drum. Sistemul include functia MMC de control al dinamicii vehiculului Super All-wheel Control (S-AWC), care acum dispune de AYC (vectorizarea cuplului) activat de frane. Sistemul Active Yaw Control gestioneaza furnizarea de cuplu si forta de franare la fiecare roata din spate pentru a asista vehiculul in a obtine comportamentul dorit de sofer, folosind informatii privind unghiul de directie, rata de deviere, cuplu, forta de franare si viteza rotilor pentru a determina in mod exact modul de operare al soferului si comportamentul vehiculului.

Adaugarea unui lonjeron in 3 puncte in fata si utilizarea strategica a legaturii structurale in spate in particular, a imbunatatit rigiditatea caroseriei. Caroseria mai rezistenta si optimizarea detaliilor suspensiei conduc la o manevrare exacta si o stabilitate superioara a vehiculului, potrivit Mitsubishi.

Eclipse Cross este oferit cu doua sisteme de propulsie. Noul motor pe benzina de 1,5 litri, turbo, cu injectie directa, este combinat cu o noua transmisie CVT ce simuleaza 8 viteze si are si o functie Sport. Motorul diesel de 2,2 litri common rail, cu injectie directa, turbo, dezvoltat special pentru Eclipse Cross, este cuplat cu o noua transmisie automata cu 8 viteze.

Mitsubishi Eclipse Cross are 4.405 mm lungime, 1.805 mm latime si 1.685 mm inaltime. Ampatamentul masoara 2.670 mm, iar ecartamentele fata si spate sunt egale (1.545 mm).

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Geneva 2017

Lasa un comentariu