Acasa Dacia Angajatii Dacia primesc si in 2017 salariu marit si prima. Conducerea spune ca salariile in uzina au ajuns la nivel de Cehia si Ungaria

Angajatii Dacia primesc si in 2017 salariu marit si prima. Conducerea spune ca salariile in uzina au ajuns la nivel de Cehia si Ungaria

de Adrian Mitrea

Angajat Dacia (sursa - 0-100.ro)

Angajatii Dacia primesc in 2017 salariul marit, in doua transe, precum si o prima in urma rezultatelor comerciale si fianciare bune ale Dacia din 2016, a anuntat producatorul auto din Mioveni. Conducerea spune ca salariile de la Dacia sunt comparabile cu nivelul salariilor medii din tari precum Cehia, Ungaria, Turcia sau Slovacia.

Sindicatul Automobile Dacia (SAD) si conducerea compania au agreat cresterea salariului de baza brut pentru operatori cu 120 lei, incepand cu 1 ianuarie, completata de o crestere de 80 lei, de la 1 martie. In plus, toti angajatii vor primi o prima pentru rezultatul anului 2016 in valoare de 1.450 lei, brut, acordata in luna mai.

De asemenea administratia Dacia a informat partenerul social ca valoarea tichetului de masa va creste la 12 lei, din luna aprilie, si la 15 lei (valoarea maxima), incepand din luna octombrie.

Negocierile pentru noul Contract Colectiv de Munca (CCM) au demarat in urma cu mai multe saptamani si s-au incheiat miercuri, 1 martie.

„In ciuda faptului ca inflatia a fost negativa si ca TVA-ul a scazut, salariile operatorilor au crescut in 2015 si in 2016. Salariul mediu realizat de un operator la Dacia in 2016 a fost de aproximativ 5.000 lei, brut, comparabil cu nivelul salariilor medii din tari precum Cehia, Ungaria, Turcia sau Slovacia”, spune Dacia.

Compania precizeaza de asemenea ca obiectivul Grupului Renault in Romania este acela de a pastra competitivitatea in toate activitatile derulate, inclusiv in cea de fabricatie, pe platforma industriala de la Mioveni.

„Aceasta trebuie sa se mentina performanta alaturi de celelalte uzine ale Grupului Renault si in raport cu competitia”, subliniaza compania auto.

4 comentarii

alexandru 1 august 2017 - 23:50

5000 de lei brut inseamna 3500 ‘in mana’.Deci salariul mediu al unui muncitor necalificat in uzina este la fel cu cel al unui inginer cu experienta de 3 ani. BRAVO DACIA!!!

Reply
bombardier 25 septembrie 2017 - 05:10

si care e problema ta? ce are una cu alta? asa, dupa tine, ce salarii cistiga cei din parlament, senat, asf, secretarii de stat? pe ce criterii? sau un avocat bun, notar bun?
fie care cu treaba lui, nu mai trage cu ochiul la altii….vezi tu ce faci si ce cistigi. ok????

Reply
gigi 24 octombrie 2017 - 06:29

…ca bine i-ai zis-o , ca prea sunt carcotasi si -i doare ce fac altii.De aceea unii nu progreseaza

Reply
Cri 18 iulie 2019 - 08:10

Ai dreptate Alex,nu te lasa intimidat.Nedreptatile salariale la Dacia sunt imense.Un inginer ca și complexitate și responsabilitate este chiar și peste un sef de UEL (de grupa),care de multe ori tot personal fara studii superioare este (un fel de operator mai cu experiență) și poate câștiga și dublu…De aceea Dacia nu are imagine buna,nu inovează,etc;angajează copii care învață putina meserie și apoi pleacă pt că sunt prost plătiți…Se investește doar in operatori,ca sa nu mai zic de pile,mai rău ca înainte să cumpere Renault pe Dacia…

Reply

Lasa un comentariu