Acasa DS VIDEO, FOTO: DS 7 CROSSBACK, raspunsul francezilor la Audi Q5, BMW X3 si Mercedes-Benz GLC

VIDEO, FOTO: DS 7 CROSSBACK, raspunsul francezilor la Audi Q5, BMW X3 si Mercedes-Benz GLC

de Adrian Mitrea

DS 7 CROSSBACK (sursa - DS)

PSA Peugeot Citroen, prin marca lor premium DS, ataca segmentul SUV cu modelul DS 7 CROSSBACK, un model cu dimensiuni foarte apropiate de ale tripletei Audi Q5, BMW X3 si Mercedes-Benz GLC. Printre tehnologiile interesante se remarca suspensia care isi poate pregati raspunsul la drum in functie de informatiile primite de la o camera video montata in parbriz, precum Mercedes-Benz Clasa S.

DS 7 CROSSBACK este primul SUV am marcii DS, iar francezii de la PSA Peugeot Citroen au “aruncat” in lupta tot ce au mai bun in materie de tehnologie si design. Modelul are faruri integrale cu LED, stopuri cu LED si aspect tridimensional, hipnotic, doua ecrane de bord cu diagonala de 12 inch, o gama larga de personalizare si materiale premium pentru interior, confort ridicat, o versiune hibrida puternica cu tractiune integrala (benzina + electric de 300 CP) si cutie de viteze automata cu opt trepte, pilot automat adaptiv cu functie de conducere autonoma de nivel 2.0, sistem de vedere pe timp de noapte (night vision) si suspensie adaptabila la drum in baza informatiilor primite de la o camera video montata in parbriz (DS ACTIVE SCAN SUSPENSION).

O parte dintre principiile de design sunt preluate de la conceptele DS E-TENSE si Divine DS.

Un detaliu interesant al masinii este faptul ca modulele cu LED (DS ACTIVE LED VISION) emit o lumina purpurie la descuierea masinii, iar apoi pivoteaza cu 180 grade. Tot cu 180 grade pivoteaza si ceasul B.R.M. R180 (realizat de B.R.M. Chronographs) ampasat in bord, odata cu pornirea masinii.

Sistemul audio de tip este FOCAL Electra, cu 14 difuzoare.

Motorizarea hibrida este formata dintr-un propulsor turbo pe benzina si doua motoare electrice. Ansamblul e gestionat de o cutie de viteze automata cu 8 trepte (EAT8) si dezvolta 300 CP in total. DS 7 CROSSBACK poate parcurge pana la 60 km in mod pur electric.

Bateria litiu-ion are o capacitate de 13 kW/h, poate livra 90 kW si este montata sub randul al doilea de scaune. Reincarcarea dureaza 4 ore si jumatate la o priza conventionala sau poate ajunge la 2 ore si jumatate folosind o priza de mare putere (incarcator de 6,6 kW in priza de 32A).

Gama de motorizari clasice este formata din motorizarile THP 225 S&S EAT8 (adica 1,6 litri turbo pe benzina, 225 CP, start/stop si cutie de viteze automata cu 8 trepte) si THP 180 S&S EAT8.

Versiunea cu motor pe benzina de intrare in gama, PureTech, de 130 CP (1,2 litri, turbo), poate fi cuplata exclusiv la o cutie de viteze manuala cu 6 trepte.

Propulsoarele diesel sunt BlueHDi 130 S&S (cu transmisie manuala cu 6 trepte sau EAT8) si BlueHDi 180 EAT8.

Masina este produsa la Mullhouse, in Franta, precum si in Shenzhen, China. Dimensiunile sale sunt 4,57 m lungime, 1,89 m latime si 1,62 m inaltime. Capacitatea portbagajului este de 628 litri.

Inca de la inceperea comercializarii, in vara acestui an, masina va avea o versiune mai luxoasa, numita LA PREMIERE.

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Geneva 2017

Lasa un comentariu