Acasa BMW Mai bine 100% electric. Peste 19.000 de masini BMW i3 hibride sunt rechemate in service deoarece prezinta pericol de incendiu

Mai bine 100% electric. Peste 19.000 de masini BMW i3 hibride sunt rechemate in service deoarece prezinta pericol de incendiu

de Adrian Mitrea

BMW i3 (sursa - BMW)

BMW recheama in service 19.130 de masini BMW i3 REx – adica versiunea hibrida, care are si motor-generator pe benzina – deoarece prezinta pericol de incendiu din cauza acumularii de vapori de benzina, noteaza autoblog.com. Versiunea 100% electrica a lui BMW i3 n-are niciun fel de probleme si nu este afectata de aceasta rechemare in service.

Problema consta in faptul ca o conducta de ventilatie a rezervorului pentru benzina poate fi frecata de imbracamintea de protectie (zimtata) a unui cablu electric ce duce la bateria utilizata pentru propulsie.

Din cauza acestei frecari conducta de ventilatie a rezervorului de benzina poate fi deteriorata, iar vapori de benzina pot ramane blocati, in timp, in compartimentul motoarelor (adica sub podeaua portbagajului) si pot prezenta risc de incendiu.

Pana acum nu au existat incidente sau incendii, iar rechemarea in service se pare ca a pornit dupa ce un dealer a observat – cu ocazia unei vizite in service a unui i3 REx – frecarea dintre cele doua componente si eroziunea care a inceput sa se petreaca acolo.

Versiunea 100% electrica a lui BMW i3, fiind mai simpla (si fara fluide precum ulei si benzina la bord), nu are niciun fel de probleme si nu este vizata de acest recall.

Dat fiind numarul total de masini BMW i3 REx rechemate, 19.130 unitati, este posibil sa fie vorba chiar de majoritatea modelelor i3 REx produse si vandute intre anii 2013-2017.

Lasa un comentariu