Acasa Ford Ford introduce internet pe unele masinile comercializate in Europa incepand cu 2017. Romania mai asteapta

Ford introduce internet pe unele masinile comercializate in Europa incepand cu 2017. Romania mai asteapta

de Adrian Mitrea

Ford Fiesta ST-Line interior (sursa - Ford)
Ford Fiesta ST-Line interior (sursa - Ford)

Ford a stabilit un parteneriat cu Vodafone pentru a introduce conectivitate 4G LTE si hotspot Wi-Fi pe unele autovehicule din Europa, cu ajutorul noului modem integrat FordPass Connect, a anuntat producatorul auto american la Mobile World Congress, in Barcelona, Spania. Acest modem le va oferi pasagerilor posibilitatea de a naviga pe internet utilizand Hotspot-ul conectat din masina. Tehnologia este similara cu ceea ce ofera Audi pe majoritatea modelelor sale de cativa ani incoace. Lista cu tari in care Ford va incepe sa ofere aceasta dotare este deocamdata restransa, fara Romania.

Pentru a putea beneficia de capabilitatile Hotspot-ului Wi-Fi integrat, un model Ford MY2018 (masini produse dupa jumatatea anului 2017) trebuie sa vina cu elementele hardware necesare, fiind nevoie, de asemenea, de un abonament de date mobile. In functie de acoperire, serviciul de date nu este disponibil in toate zonele, iar abonamentele ar putea avea termeni si conditii aplicabile, implicit legate de tarife suplimentare ale serviciului de date. Exista posibilitatea ca serviciile de mesagerie si de date sa fie taxate. Tehnologia va fi disponibila pe anumite modele Ford incepand din Franta, Germania, Italia, Marea Britanie si Spania, a anuntat producatorul auto.

Impreuna cu FordPass Connect, aplicatia FordPass le va oferi soferilor posibilitatea de a incuia si a descuia usile propriei masini indiferent de locul din lume in care se afla acestia. Informatiile precum nivelul carburantului sau al uleiului de motor, presiunea din anvelope, durata de viata a bateriei, kilometrajul, activarea alarmei si localizarea masinii pe harta sunt si ele incluse intre facilitatile oferite de aplicatie. Optiunea Live Traffic le va oferi soferilor actualizari in timp real si le va reconfigura traseul pentru a-i face sa evite zonele aglomerate din trafic. Tehnologia aceasta este deja disponibila in Franta, Germania si Marea Britanie si va fi lansata in Italia si Spania in cursul acestui an.

Potrivit Ford, conectivitatea e mai importanta decat oricand la nivelul Europei. 33% dintre copiii britanici cu varsta de pana la cinci ani au acum propria tableta. Intre 2014 si 2015 numarul europenilor care au platit pentru servicii de streaming video online a crescut cu 400%, in timp ce streaming-ul de muzica este asteptat sa depaseasca pana anul viitor descarcarea de fisiere audio.

Ford a facut anuntul lansarii noii tehnologii in cadrul Mobile World Congress Barcelona, cel mai mare eveniment global dedicat industriei mobile. Hotspot-ul Wi-Fi include o antena externa si permite pana la 10 device-uri conectate in acelasi timp.

„Vodafone si Ford lucreaza impreuna de peste 10 ani. Astazi ne adresam asteptarilor soferilor si pasagerilor, care vor sa ramana conectati cu restul lumii lor digitale in timp ce se afla in propriile masini”, spune Ivo Rook, director Internet of Things in cadrul Vodafone.

Ford va utiliza platforma globala Vodafone SIM si Internet of Things pentru a aduce pe modelele Ford din Europa servicii imbunatatite la nivel de siguranta, securitate, diagnoza si infotainment. Acestea vor asigura conformitatea cu noile regulamente stricte ale Uniunii Europene.

Modelele Ford ofera inca din 2012 functia de Asistenta pentru situatiile de urgenta (Emergency Assistance) prin sistemul de conectivitate SYNC. In eventualitatea unui accident in urma caruia s-a declansat explozia unui airbag sau a fost intrerupta alimentarea cu carburant, aceasta tehnologie utilizeaza un telefon mobil conectat care ii ajuta pe ocupantii masinii si initiaza un apel direct la serviciile de urgenta in limba regiunii respective, alertand astfel echipele de prim ajutor si oferindu-le informatii legate de localizarea vehiculului.

Ford imbunatateste acum acest sistem cu ajutorul modemului integrat, oferind serviciului eCall, care contacteaza automat serviciile de urgenta dupa un accident, comunicand localizarea masinii si anuntand daca soferul este constient sau nu. Ford va continua sa ofere pachetul de asistenta pentru situatiile de urgenta pe vehiculele care nu sunt echipate cu FordPass Connect.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre