Acasa BMW BMW ar putea produce in Germania – si nu in Marea Britanie – un model electric MINI, din cauza Brexit-ului

BMW ar putea produce in Germania – si nu in Marea Britanie – un model electric MINI, din cauza Brexit-ului

de Vlad Barza

MINI E (sursa - MINI)

BMW Group ar putea decide sa produca in Germania, si nu la uzina din Oxford (UK), un model electric MINI care ar trebui sa ajunga pe piata in 2019, scrie publicatia Handelsblatt. Cei de la BMW nu au confirmat, insa sursele spun ca germanii ar putea lua aceasta decizie daca Brexit-ul va fi unul dur si Regatul ar parasi piata comuna a UE.

MINI va lansa probabil in 2019 primul sau model electric, dar este foarte posibil sa nu il produca la fabrica marcii din Oxford, ci in uzinele germane Regensburg si Leipzig, in cursa putand intra si uzina Nedcar din Olanda.

Daca iesirea din UE a Regatului Unit va insemna pierderea majoritatii privilegiilor si introducerea unor taxe de export mari, multe companii auto isi vor regandi strategia de investitii in Marea Britanie. In acest context este foarte posibil ca sefii BMW sa considere ca nu are niciun rost sa mai investeasca in Marea Britanie.

Germanii urmeaza sa discute cu autoritatile din UK despre ce se va intampla dupa Brexit si vor lua o decizie probabil in a doua parte a anului.

BMW a preluat uzina de la Oxford in 1994 cand a cumparat Rover, iar acum cativa ani a declansat un amplu program de automtizare. La uzina lucreaza 4.000 de oameni, iar productia este de aproximativ 1000 masini/zi.

MINI a mai facut teste cu un model electric, Mini E fiind un model experimental testat incepand cu 2009 in mai multe tari unde au ajuns pe strazi flote de diverse dimensiuni.

Lasa un comentariu