Acasa Honda Honda si Hitachi vor sa faca impreuna motoare pentru masini electrice

Honda si Hitachi vor sa faca impreuna motoare pentru masini electrice

de Adrian Mitrea

Honda Insight (sursa - Honda)

Companiile japoneze Honda si Hitachi vor ca impreuna sa dezvolte, produca si sa vanda motoare electrice pentru automobile, iar in acest sens vor crea o noua companie cu capital mixt, au anuntat cele doua firme.

Hitachi Automotive Systems a inceput sa vanda motoare electrice pentru masini in 1999, pentru producatori auto din Japonia, iar de atunci tehnologia firmei s-a tot dezvoltat. Acum pare un moment bun pentru afaceri mai consistente in domeniul motoarelor electrice, iar atat Hitachi, cat si Honda, vor sa prinda “valul” tehnologiei electrice de propulsie.

Honda a lansat masini hibride, dar niciuna nu a avut succes pe piata, in principal din cauza pretului ridicat, a performantelor dinamice modeste si pentru ca economia reala de carburant aproape nesemnificativa.

Dar Honda nu a renuntat la strategia sa de a aduce o masina electrica pe piata globala, dimpotriva. Parteneriatul cu Hitachi nu face decat sa creasca asteptarile in ceea ce priveste mobilitatea electrica.

Noua companie care va produce motoare electrice nu are inca un nume oficial, dar va fi amplasata in Japonia. Hitachi va detine 51% din actiuni, iar Honda 49%.

Lasa un comentariu