Acasa Ford Unul din patru tineri vrea SUV, spune Ford. Si le va da inclusiv unul electric pana in 2020, cu autonomie 480 km

Unul din patru tineri vrea SUV, spune Ford. Si le va da inclusiv unul electric pana in 2020, cu autonomie 480 km

de Adrian Mitrea

Ford EcoSport Facelift (sursa - Ford)

Unul din patru membri ai generatiei tinere prefera un SUV atunci cand isi cauta o masina noua, arata o cercetare Ford, iar compania spune ca va lansa pana in 2020 un SUV electric cu autonomie de pana la 480 km. Compania auto americana mai spune ca 4 din 5 membri ai generatiei tinere „Millennials” (17-34 de ani) sunt acum mai responsabili din punct de vedere ecologic.

Vanzarile de SUV-uri au crescut la nivel de industrie cu 21% in 2016, ajungand la unul din patru vehicule achizitionate in Europa.

„4 din 5 membri ai generatiei intre 17 si 34 de ani considera ca SUV-urile au devenit in ultimii cinci ani mai eficiente din punctul de vedere al consumului si mai prietenoase cu mediul. Dupa ce si-au sters reputatia de masini care consuma mult carburant, SUV-urile se afla acum pe lista de cumparaturi a 25% dintre tinerii care isi doresc o masina noua”, spune Ford, intr-un comunicat de presa.

Ford a introdus pe piata din Europa trei SUV-uri noi in cursul anului trecut, iar noul model 100% electric este doar unul dintre cele cinci pe care Ford le pregateste pana in anul 2020.

„Ford lanseaza un nou SUV full-electric construit pentru a oferi o autonomie estimata de cel putin 480 de kilometri, indeajuns pentru a acoperi distanta dintre Londra si Paris”, spune compania.

Americanii de la Ford nu au dat detalii despre dimensiunile sau pretul acestui SUV electric, insa este de asteptat ca acesta sa fie de dimensiuni compacte (Kuga) si sa coste peste 40.000 euro fara taxe.

Ford este una dintre marcile care paseste timid in sfera mobilitatii electrice, avand Focus 100% electric, dar comercializat in volume mici si intr-un numar foarte restrans de piete.

Lasa un comentariu