Acasa Piata Auto Pretul mediu al unei masini noi in SUA, 34.000 dolari. Varsta parcului, 11,5 ani

Pretul mediu al unei masini noi in SUA, 34.000 dolari. Varsta parcului, 11,5 ani

de Adrian Mitrea

Dodge Caravan 2005 (sursa - Dodge)
Dodge Caravan 2005 (sursa - Dodge)

Pretul mediu al unei masini noi comercializate in SUA a ajuns la 34.000 dolari, iar vechimea medie a parcului auto se apropie de 11 ani si jumatate, anunta carcare.org. Organizatia noteaza ca masinile de azi sunt mai rezistente ca niciodata si ca intretinerea lor corespunzatoare este mai eficienta pentru buzunarul clientilor decat achizitia unei masini noi.

Pretul mediu pentru o masina noua in SUA era de 3.900 dolari in 1970, iar in prezent a ajuns la 34.000 dolari, spune carcare.org. Desigur, cresterea preturilor a mers in paralel cu cresterea sigurantei masinilor si a eficientei lor, iar veniturile oamenilor au crescut de asemenea.

“Intretinerea corespunzatoare a masinii ii pastreaza mai bine valoarea si amana o cheltuiala mare pentru o masina noua”, noteaza carcare.org.

Aceste date arata ca pana si in una dintre cele mai puternice tari din punct de vedere economic parcul auto este relativ invechit si vechimea automobilelor a tot crescut in ultimii ani. De asemenea, si problema pretului exista, desi in SUA majoritatea masinilor sunt mai accesibile decat in Europa.

In Romania vechimea parcului este de 13,5 ani in acest moment.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre