Acasa Alfa Romeo Politia Rutiera va alerga vitezomanii cu o Alfa Romeo Giulia de 280 Cai Putere

Politia Rutiera va alerga vitezomanii cu o Alfa Romeo Giulia de 280 Cai Putere

de Adrian Mitrea

Alfa Romeo Giulia Veloce IPJ Ilfov (sursa - AutoItalia)

Politia Rutiera Ilfov are in dotare de miercuri, 1 februarie, si o masina italiana: o Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 Turbo de 280 Cai Putere (CP) capabila sa atinga 100 km/h in 5,2 secunde. Masina este pusa la dispozitia Politiei pe o perioada de 12 luni de catre importatorul Alfa Romeo in Romania, cu titlu gratuit de utilizare. Aceasta Alfa Romeo Giulia Veloce va insoti echipajele IPJ Ilfov care supravegheaza centura Capitalei, autostrada A3 si DN1.

Propulsorul este conectat la o transmisie automata cu 8 rapoarte si la un sistem de tractiune integrala (Q4).

Autospeciala Alfa Romeo este dotata cu sisteme optice si acustice, destinate activitatilor de Politie Rutiera, si va acoperi zona de nord a judetului Ilfov. Giulia va fi prezenta pe autostrada A3, DN1 si centura Capitalei, dar si pe raza localitatilor Buftea, Snagov si Otopeni.

Romania este a doua tara in care Alfa Romeo Giulia devine autospeciala de politie, dupa Italia, unde versiunea Quadrifoglio (2.9 turbo V6 510 CP) insoteste Carabinerii in misiuni speciale, iar Veloce escorteaza misiunile institutionale ale Politiei de Stat.

Giulia Veloce din dotarea IPJ Ilfov dispune de sisteme avansate de asistenta a soferului printre care: Forward Collision Braking (detectarea obstacolelor sau a altor vehicule aflate pe traiectoria masinii, cu atentionarea soferului in cazul unei coliziuni iminente), Autonomous Emergency Brake (capabil sa opreasca autonom masina de la viteze de pana la 65 km/h, disponibil cu functie optionala de recunoastere a pietonilor), Lane Departure Warning (monitorizeaza si detecteaza parasirea neintentionata a benzii de catre sofer), Blind Spot Monitoring & Rear Cross Path Detection (asista soferul in depasiri, la schimbarea benzilor sau la manevre in marsarier).

Modelul Alfa Romeo Giulia este disponibil in Romania in patru niveluri de echipare (Giulia, Super, Veloce si Quadrifoglio) si sase variante de motorizare, oferind plaje de putere de la 150 CP pana la 510 CP, disponibile cu roti motrice spate sau tractiune integrala.

AICI poti citi si primele impresii de la volanul Alfa Romeo Giulia.

Alfa Romeo Giulia Veloce IPJ Ilfov (sursa - AutoItalia)

Lasa un comentariu