Acasa Mclaren Colaborare interesanta intre McLaren si BMW. Scopul: tehnologia de combustie a viitorului

Colaborare interesanta intre McLaren si BMW. Scopul: tehnologia de combustie a viitorului

de Adrian Mitrea

McLaren 570S (sursa - McLaren)

O colaborare interesanta intre McLaren si BMW Group a fost anuntata oficial, scopul fiind acela de a dezvolta tehnologia de combustie a viitorului. In proiect mai sunt implicate firmele Ricardo, Grainger, Worrall, Lentus Composites, dar si Universitatea din Bath.

Proiectul de cercetare asupra “tehnologiei de combustie a viitorului”, asa cum este numita oficial colaborarea, este condus de McLaren Automotive si, momentan, suna putin abstract.

Este insa clar ca vorbim despre o noua generatie de motoare, unele capabile sa dezvolte “puteri mai mari decat este posibil in prezent”, dupa cum se arata in anuntul oficial. Si reducerea emisiilor de CO2 este vizata, de asemenea.

Proiectul este sprijinit si de Guvernul Marii Britanii, prin Advanced Propulsion Centre (APC).

Dupa cum este bine cunoscut, McLaren Automotive este un producator britanic de masini sport de lux, iar BMW Group este din Germania si are in portofoliu marcile auto BMW, MINI si Rolls-Royce. Firma Ricardo este producatorul de motoare al McLaren, Grainger si Worrall sunt specializati in tehnologie de turnare usoara, iar Lentus Composites sunt specialisti in structuri compozite.

Lasa un comentariu