Acasa Ford VIDEO: Ford a obtinut un rezultat dezastruos cu Mustang la testele Euro NCAP, doar doua stele

VIDEO: Ford a obtinut un rezultat dezastruos cu Mustang la testele Euro NCAP, doar doua stele

de Vlad Barza

Ford Mustang la testele EuroNCAP (sursa - EuroNCAP)

Ford a obtinut doar doua stele cu modelul Mustang la testele de siguranta Euro NCAP, organizatia spunand ca producatorul american nu se astepta ca Mustang sa fie testat in Europa si nu a pus pe masina tehnologii care ar contribui la salvarea vietii pasagerilor si pietonilor in caz de impact. Ford a lansat Mustang in 2015 in Europa, cu preturi ce pornesc de la aproximativ 40.000 euro pentru varianta de 317 CP.

Euro NCAP a acordat Ford doar doua stele din cinci posibile, cel mai slab scor al unei marci cunoscute din 2012 si pana in prezent, atunci fiind vorba de Jeep Compass. Euro NCAP spune ca Ford nu a pus pe Mustang-ul european tehnologii esentiale, precum franarea automata de urgenta in caz ca un obstacol este detectat.

Euro NCAP spune ca Ford nu se astepta ca organizatia sa testeze aceasta masina de nisa si tocmai de aceea a ales sa nu puna pe versiunea vanduta in Europa tehnologii care se gasesc pe alte masini sport, dar si pe Mustang-ul vandut in SUA. Din septembrie lipsurile vor fi insa remediate si in Europa.

La testele de impact pentru ocupantii adulti Euro NCAP a acordat doar 72% din maximul de puncte, iar la cele pentru protectia copiilor masina a primit un rezultat execrabil: 32%.

„O astfel de atitudine fata de siguranta ar trebui sa-i deranjeze pe clientii Ford, fie ca este vorba de automobile putrernice tip muscle car sau de masini de familie conventionale”, spun cei de la EuroNCAP. Atitudinea este cu atat mai grava cu cat Ford are 11 modele care au primit 5 stele.

Ford s-a aratat dezamagita de punctaj, dar spune ca Mustang este o masina sigura ce depaseste toate standardele globale aplicabile in domeniul sigurantei.

Ford a vandut in Europa peste 15.000 de masini Mustang anul trecut. Exista versiunea cu motor EcoBoost 2,3 litri, 317 CP, si varianta cu motor 5.0 de 421 CP. Preturile masinii pornesc de la circa 40.000 euro in Europa si trec de 53.000 euro pentru versiunea cabrio cu motor de 421 CP. Cel mai puternic Mustang ajunge in 4,8 secunde la 100 km/h.

In aceasta sesiune de comunicare a rezultatelor masinilor testate Euro NCAP a dat publicitatii si rezultatele pentru Volvo S90 si V90, care au primit cinci stele.

Lasa un comentariu