Acasa Industrie Clarificari, nu amenintari. Seful Renault-Nissan ii solicita presedintelui Trump sa vina cu un set de reguli clare pentru constructorii auto

Clarificari, nu amenintari. Seful Renault-Nissan ii solicita presedintelui Trump sa vina cu un set de reguli clare pentru constructorii auto

de Vlad Barza

Carlos Ghosn (sursa - Renault)
Carlos Ghosn (sursa - Renault)

Donald Trump a amenintat pe Twitter mai multi constructori auto care produc in Mexic, iar in acest context, Carlos Ghosn, unul dintre cei mai influenti oameni din industria auto, ii cere presedintelui un set de reguli clare pentru constructorii auto, astfel incat acestia sa stie la ce sa se astepte. „Cand presedintele ales spune ceva, toata lumea asculta”, spune seful Renault-Nissan.


Intr-o serie de mesaje pe Twitter, Trump a amenintat General Motors si Toyota ca, daca vor continua sa investeasca in Mexic si sa trimita de acolo masini in SUA, vor suporta taxe foarte mari.

Recent Ford a anuntat ca renunta la o investitie in Mexic si va crea locuri de munca in SUA, miscare ce i-a dat si mai mult incredere lui Trump.

Carlos Ghson, sef al Renault-Nissan si unul dintre cei mai influenti oameni din industria auto, spune ca Trump si administratia sa ar trebui sa vina cu reguli clare pentru constructorii auto, astfel incat acestia sa stie exact la ce sa se astepte si sa ia in consecinta decizia de a investi in SUA.

„Avem nevoie de legi, de reguli si de politici care trebuie anuntate si le vom urma”, spune Ghosn care adauga ca trebuie sa existe un cadru care sa nu dezavantajeze pe nimeni.  El mai spune ca mesajele postate pe Twitter de Trump au atras atentia intregii industriei auto fiindca tot ce spune presedintele SUA este important. Insa tocmai de aceea, lucrurile trebuie sa fie clare.

Daca acordul comercial NAFTA va fi suspendat, asa cum ameninta Trump, Renault-Nisssan se va adapta situatiei si va actiona cat se poate de pragmatic, spune Carlos Ghosn.

Trump si-a construit campania pe ideea de a readuce in SUA locurile de munca duse de companii in alte tari, Mexic fiind tinta preferata fiindca este tara care importa cele mai multe masini in SUA.

Trump nu are puterea de a impune personal marirea unor taxe, acest lucru putand fi facut de diversele state SUA si de Camera Reprezentantilor. Totusi, mesajele lui sunt foarte influente fiindca dau o idee despre directia in care se va merge.

Sursa: Financial Times

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre