Acasa Tehnologie CES Las Vegas: Chinezii de la Faraday Future au prezentat o masina electrica ce va costa 180.000 de dolari

CES Las Vegas: Chinezii de la Faraday Future au prezentat o masina electrica ce va costa 180.000 de dolari

de Vlad Barza

Faraday Future FF 91 (sursa - Faraday)

Un misterios startup chinez numit Faraday Future a prezentat la targul CES Las Vegas o masina sport electrica despre care spune ca poate ajunge in 2,4 secunde la 100 km/h, autonomia promisa fiind de 600 km. Compania este sustinuta de un magnat chinez din domeniul IT, insa foarte putini cred ca Faraday are puterea de a aduce masina in productie, mai ales ca au aparut informatii despre dificultati financiare.


Masina se numeste FF 91 si cei care vor sa o cumpere pot depune un avans de 5.000 dolari, promisiunea fiind ca livrarile se vor face in 2018. Compania nu a anuntat pretul, insa Reuters scrie ca va fi in jurul a 180.000 dolari, fiind vorba de o masina capabila sa ajunga in 2,4 secunde de la 0 la 100 km/h.

Sefii companiei spun ca masina va deschide o noua era a mobilitatii si ca bateria va permite o autonomie de 600 km, iar motoarele electrice ii vor da masinii o putere echivalenta cu 1.050 CP. Faraday mizeaza si pe designul iesit din comun, dar si pe faptul ca masina va fi dotata cu senzori, radare si camera video ce ii vor permite in viitor sa ruleaza autonom.

Pe scena, cei de la Faraday au dorit sa arate in ce mod se poate parca singura masina, insa prima oara vehiculul nu s-a miscat, semn ca mai sunt chestiuni tehnice de rezolvat.

Faraday Future este o companie controversata si putina lume ii da vreo sansa. A fost fondata de Jia Yueting, seful companiei chineze de tehnologie LeEco cunoscuta mai mult pentru smartphone-uri si pentru servicii de video-on-demand. Recent au aparut insa informatii cum ca LeEco are probleme financiare si lumea se intreaba daca grupul va gasi banii necesari sa inceapa productia.

Surse: BBC, Reuters

Lasa un comentariu