Acasa Curiozitati Noua dimensiune a DieselGate in SUA: Unii clienti dezmembreaza masinile inainte de a le returna la dealeri

Noua dimensiune a DieselGate in SUA: Unii clienti dezmembreaza masinile inainte de a le returna la dealeri

de Adrian Mitrea

Volkswagen Golf dezmembrat (sursa - user tacoboutnachos pe Reddit)

Scandalul emisiilor poluante peste limite legale, cunoscut drept DieselGate, capata noi proportii in SUA, nebanuite, intrucat unii proprietari dezmembreaza partial masinile Volkswagen inainte de a le preda la dealer pentru a primi banii inapoi pe ele. Acordul incheiat de Volkswagen Group cu autoritatile din SUA se pare ca este suficient de interpretabil incat clientii sa poata face asta si tot sa primeasca bani pe masina returnata.

In acordul dintre compania auto si autoritati se stipuleaza ca autovehiculul sa fie “operabil” in momentul predarii la dealer, iar o masina poate sa fie “operabila”, in sensul legii, daca motorul sau poate pune in miscare caroseria. In rest, se pare ca pot lipsi piese importante de pe masina.

Acordul dintre Volkswagen Group si autoritatile americane se ridica 14,7 miliarde dolari si prevedere rascumpararea de la clienti (buy-back) a aproape jumatate de milion de automobile care au probleme cu emisiile.

Un utilizator de pe reteaua de socializare Reddit, numit Tacoboutnachos, a declarat pentru Jalopnik ca demontat toate elementele din fata masinii (un Golf VI) pentru a le da unui prieten (bara de protectie, faruri, grila). Aceasta masina era si lovita in spate, intr-un incident anterior. Utilizatorul povesteste ca a predat masina la dealer fara probleme si a fost despagubit.

Dezmembrarea masinilor Volkswwagen cu probleme inainte de a le preda la dealer nu este un fenomen, dar exista mai multe cazuri similare. De asemnea, clienti care au facut modificari masinilor (jante, suspensii, esapament, covorase, etc…) prefera sa le pastreze inainte de a returna masina pentru a fi despagubiti.

Este clar ca, atunci cand se intampla un astfel de caz, oamenii procedeaza astfel mai degraba pentru a mai face un ban, nu neaparat din razbunare fata de Volkswagen.

Situatia este oricum hilara si risca sa degenereze pe masura ce acest curent se raspandeste, iar internetul este plin de informatii pe acest subiect. Poti vedea exemple AICI, AICI si AICI.

Lasa un comentariu