Acasa SEAT SEAT Arona, confirmat pentru 2017 ca rival pentru Renault Captur si Opel Mokka

SEAT Arona, confirmat pentru 2017 ca rival pentru Renault Captur si Opel Mokka

de Adrian Mitrea

Interior SEAT Ateca (sursa - SEAT)

Dupa lansarea in 2016 a primului SUV din istoria marcii SEAT, Ateca, in 2017 va urma un nou SUV, de dimensiuni ceva mai reduse, care va concura pe piata cu modele precum Renault Captur, Opel Mokka si Nissan Juke. SEAT Arona va fi derivat din Ibiza, fiind un SUV/crossover de segment B.

Dezvaluirea oficiala ar fi programata pentru finalul anului 2017, la Salonul Auto de la Frankfurt, iar comercializarea va demara imediat dupa. In Romania s-ar putea sa ajunga la inceputul anului 2018.

Numele modelului, SEAT Arona, si momentul lansarii au fost dezvaluite de oficialii SEAT in cadrul unui eveniment care s-a tinut recent in Londra, UK, scrie autocar.co.uk.

“Leon, Ibiza si noul Arona, alaturi de Ateca, vor consolida marca SEAT din punct de vedere comercial, financiar si ca imagine de marca. Anul 2017 va fi special pentru SEAT”, a spus Luca de Meo, seful marcii spaniole, detinuta de Volkswagen Group.

Arona este numele unui oras din Tenerife, precum si numele unui orasel aflat pe malul lacului Maggiore din Italia. SEAT continua astfel traditia de a numi automobilele sale dupa locuri din Spania.

SEAT Arona este dezvoltat in Spania, la Martorell, unde se afla sediul central al marcii. Si productia va fi realizata tot acolo.

Pe langa cea mai importanta lansare a anului 2016 pentru SEAT, SUV-ul Ateca, pe finalul acestui an SEAT Leon a primit un facelift si masinile vor incepe in curand sa fie livrate catre clienti.

Lasa un comentariu