Acasa Tehnologie Apple confirma pentru prima oara ca va investi in masinile care se pot conduce singure

Apple confirma pentru prima oara ca va investi in masinile care se pot conduce singure

de Vlad Barza

Logo Apple (sursa - osxdaily.com)

Apple a admis pentru prima oara public faptul ca vrea sa dezvolte masini autonome, trimitand o scrisoare in care solicita autoritatii de siguranta a traficului din SUA sa promoveze libera concurenta intre companiile nou-venite in domeniu si producatorii auto traditionali. Compania mai spune ca sistemele autonome vor aduce beneficii uriase societatii. Despre planurile Apple in domeniul auto s-a scris mult in ultimii ani si recent a iesit la iveala faptul ca gigantul american a renuntat la planurile de a dezvolta integral propriul autoturism.

In scrisoarea trimisa catre autoritatea NHTSA, Apple spune ca investeste masiv in tehnologii de machine learning si in sisteme autonome ce pot avea aplicatii pentru viitorul transporturilor.

Apple spune ca NHTSA trebuie sa ajute la crearea de bune practici in domeniu si ar vrea sa fie egalitate de tratament intre companiile producatoare de masini si cele nou-venite in industrie.

Cei de la Apple scriu ca vehiculele autonome pot aduce beneficii uriase societatii si pot ajuunge sa previna milioane de accidente si sa salveze foarte multe vieti.

Compania din Cupertino spune ca toate companiile care testeaza masini autonome ar trebui sa faca schimb de date legate de accidente, pentru ca designul sistemelor sa fie cat mai sigur.

Schimbul de date nu ar trebui insa sa compromita dreptul la intimitate, iar pentru asta trebuie discutat si cu expertii de „privacy”.

Apple nu a admis pana acum ca are planuri mari pentru industria auto, dar pe surse au aparut numeroase informatii despre echipa de cateva sute de persoane care lucreaza la proiectul auto.

Recent au aparut informatii cum ca Apple ar investi in grupul britanic McLaren, insa acesta din urma a negat.

 

Surse: Reuters, BBC

Lasa un comentariu