Acasa Ford VIDEO: Ford inaugureaza in 2017 un centru avansat de testari pentru masini, in Koln

VIDEO: Ford inaugureaza in 2017 un centru avansat de testari pentru masini, in Koln

de Adrian Mitrea

Ford Kuga Facelift (sursa - Ford)

Ford va da in folosinta, in 2017, un nou centru de testari pentru masini, amplasat in Koln. Centrul permite simularea in orice moment a unor temperaturi cuprinse intre -40 si +55 grade Celsius, precum si a unor altitudini de pana la 5.200 metri, a anuntat compania americana.

Ford mai are un centru de testari in Essex, Marea Britanie, din 1999, care poate reproduce acelasi spectru de temperaturi, iar in ceea ce priveste simularea altitudinii, limita acestui centru este 3.660 metri.

Un alt centru de testare al Ford este amplasat in Lommel, Belgia, specializat in reproducerea unor conditii precum: drumuri cu gropi, vant lateral, apa sarata si bai de noroi.

Compania auto americana nu mentioneaza cat investeste in noul centru din Koln, dar precizeaza ca este vorba despre mai multe milioane euro.

Simularea temperaturilor si altitudinilor permite producatorilor auto sa testeze masinile si diverse componente ale acestora mai usor, fara a mai transporta prototipurile in diverse zone din lume in care ar gasi conditiile respective de mediu in mod natural. Testarea de laborator nu inlocuieste complet testarea fizica pe teren, insa optimizeaza dezvoltarea masinilor din punct de vedere logistic, al timpului si al costurilor.

Lasa un comentariu