Acasa Romania Registrul Auto Roman verifica gratuit emisiile masinilor, la Salonul Auto Bucuresti, fara consecinte administrative

Registrul Auto Roman verifica gratuit emisiile masinilor, la Salonul Auto Bucuresti, fara consecinte administrative

de Adrian Mitrea

Esapament Abarth 500 (sursa - 0-100.ro)

Registrul Auto Roman (RAR) a venit cu ideea de a face testul de emisii, gratuit, pentru oricine doreste acest lucru si se afla cu masina in incinta Romaero Baneasa, unde are loc Salonul Auto Bucuresti si Accesorii (SAB & A). RAR are si un stand in cadrul salonului (20-30 octombrie), in care soferii pot discuta cu specialistii RAR, a declarat Cristi Bucur, director tehnic in cadrul RAR. El a subliniat ca testarea poluarii masinilor nu va avea consecinte administrative pentru soferi, adica este exclusa vreo amenda, retinerea certificatului de inmatriculare sau orice alte pedepse.

„Gratuit, si fara nicio consecinta administrativa, se pot face verificari ale performantelor in materie de depoluare ale vehiculelor (…). Testul static de poluare”, a spus Cristi Bucur, fiind prezent la deschiderea Salonului Auto Bucuresti si Accesorii, la Romaero Baneasa.

RAR are doua standuri la SAB & A, unul in interior, unde sunt prezenti specialisti ai RAR, si unul in exterior, unde se face testarea emisiilor.

Ideea RAR vine pentru a culege date privind starea parcului auto national si in momente in care masinile nu sunt neaparat pregatite pentru inspectie.

De asemenea, soferii au ocazia sa vada daca au probleme cu sistemele de depoluare ale masinilor si nu sunt constienti de acest lucru – sa zicem ca defectiunea apare intre ITP-uri.

Lasa un comentariu