Acasa Evenimente Salonul Auto Bucuresti si Accesorii e gata de start. Printre noutatile importante se numara primul SUV Maserati si primul SUV SEAT

Salonul Auto Bucuresti si Accesorii e gata de start. Printre noutatile importante se numara primul SUV Maserati si primul SUV SEAT

de Adrian Mitrea

Salonul Auto Bucuresti si Accesorii (sursa - sab.ro)

Editia 2016 a Salonului Auto Bucuresti si Accesorii este gata de start, fiind deschis publicului in perioada 20-30 octombrie. Fata de alti ani, de data aceasta premierele sunt mai numeroase, iar dintre ele se remarca primul SUV Maserati, denumit Levante, primul SUV SEAT, numit Ateca, editia limitata Fiat 500 Riva, Fiat Tipo hatchback si Kia Niro. Iata mai jos lista completa cu noutati, plus masini inedite si oameni cu povesti interesante in spate.

In total sunt prezente 26 de marci auto la SAB & A in acest an, cele mai multe reprezentate prin dealeri.

Deschiderea oficiala a evenimentului are loc joi, 20 octombrie, la ora 12:00, iar printre invitati se numara:

  • Cristiana Pasca Palmer – Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor
  • Constantin Stroe – Presedinte ACAROM si Membru al Consiliului Director al APIA
  • Cristian Milea – Country Director Opel Romania
  • Dan Chitaru – Presedinte si CEO Kia Romania
  • Cristi Bucur – Director Tehnic Registrul Auto Roman
  • Alexandru Ionut Budisteanu – inventator

Importatorul AutoItalia este prezent la SAB & A cu patru premiere nationale si un stand de peste 600 mp. Compania aduce in premiera nationala, direct de la Salonul Auto de la Paris, editia exclusivista Fiat 500 Riva, dezvoltata in parteneriat cu celebrul producator italian de iahturi de lux. In stand vor fi expuse in premiera nationala Alfa Romeo Giulia, Abarth 595 si Fiat Tipo hatchback.

In anul jubiliar Jeep, vizitatorii standului AutoItalia vor putea descoperi editiile speciale 75th Anniversary ale gamei Jeep.

Maserati va prezenta oficial in Romania primul SUV din istoria de 100 de ani a marcii: Levante, si el venit direct de la Salonul Auto de la Paris.

Tiriac Auto aduce la SAB & A modelele Mercedes-Benz Clasa E, Mercedes-Benz GLC Coupe, Mercedes-Benz GLS.

In standul Land Rover si Jaguar sunt expuse modelele Jaguar XE, Jaguar XF, Jaguar F-Pace, Jaguar F-Type, Range Rover Evoque, Range Rover, Range Rover Sport si Land Rover Discovery Sport.

Ford va prezenta modelele Fiesta ST line, Focus RS, Ford EcoSport, Ford Mondeo Vignale, Ford Edge si Ford Mustang.

In standul Hyundai pot fi gasite modelele Hyundai i10, Hyundai i20, Hyundai i40, Hyundai Elantra, Hyundai Tucson, Hyundai Santa Fe, iar Mitsubishi va prezenta modelele Lancer, ASX, Outlander, Outlander PHEV, Pajero si L200.

De asemenea, pe o suprafata exterioara de peste 500 mp, Tiriac Auto va expune numeroase modele de vehicule comerciale de la Mercedes-Benz, Ford, Hyundai si Mitsubishi.

In standul Trust Motors principalele noutati sunt noul Citroen C1 si Peugeot 2008 facelift.

Prezentat si la Salonul Auto de la Paris, Suzuki expune in premiera nationala modelul Suzuki SX4 restilizat. La stand vor fi expuse si modelele Suzuki Vitara, Suzuki Baleno, Suzuki Jimny si Suzuki Celerio.

Mit Motors prezinta in premiera nationala modelul Kia Niro – un crossover hibrid compact dezvoltat pentru a aduce o imagine proaspata pe piata SUV-urilor compacte.

Opel Di-Bas vine la SAB & A cu Opel Mokka X (adica Mokka facelift), venit direct de la Salonul Auto de la Paris si echipat sistem de asistenta OnStar. La salon vor fi prezente si autovehiculele comerciale Opel.

Dealerul Badsi Nissan va fi prezent la eveniment cu modelele Nissan Qashqai, Nissan Juke si Nissan X-Trail.

Honda Romania va expune la SAB & A modelele Civic hatchbach, Civic Sedan, Civic Tourer, CR-V si HR-V.

Forum Auto va avea la stand Volvo XC90 T8 Twin Engine EXCELLENCE, Volvo S90, Volvo V90, Volvo XC60, precum si versiunile restilizate ale Volvo V40 si Volvo V40 Cross Country.

Mazda este reprezentata la eveniment prin Arian Motors si va avea la stand modelele Mazda MX-5, Mazda6, Mazda CX-3, Mazda CX-5 si Mazda3.

Skoda, prezenta la SAB & A 2016 prin Avia Motors, va expune gama completa a constructorului ceh, de la cel mai mic model, Citigo, pana la nava amiral Superb.

SEAT va avea la standul Alto Syncro, patru modele importante: Leon, Toledo si Ibiza, precum si premiera nationala SEAT Ateca – primul SUV din istoria SEAT.

Va exista si un pavilionul destinat pieselor, accesoriilor, echipamentelor auto si societatilor de leasing si asigurari.

O personalitate printre motociclisti, Vladimir Ene „Vova”, cel mai experimentat constructor roman de motociclete custom, a realizat in doar 52 zile doua motociclete gemene (twins) ale legendarei motociclete Knucklehead 1936, adica cel mai celebru Harley-Davidson al anilor ’30. Daytona Twins este showroom-ul lui Vova, aici gasindu-se o colectie de motociclete Custom. Tot aici au fost aduse la viata si gemenele Knucklehead, protagoniste ale seriei Harley and The Davidsons de pe Discovery Channel.

In standul GTC Auto Shop & Service vizitatorii pot vedea atat masini preparate pentru off road si vanatoare, cat si masini de Extrem participante la Campionatul National de Off Road. Reprezentantii GTC au pregatit si un showroom de accesorii 4×4.

La SAB & A va fi prezenta si echipa de piloti din Campionatul National de Raliu (CNR) – Adrian Teslovan si Edy Keleti.

In pavilionul H105 va putea fi admirata masina din lemn Julia, expusa la Frankfurt.

Pentru a 4-a oara in cadrul SAB & A, zona pentru masini clasice, denumita Bucharest Classic Car Expo, va fi organizata in parteneriat cu Oldtimer Studio Restaurari.

Salonul Auto Bucuresti si Accesorii este un eveniment sustinut de APIA (Asociatia Producatorilor si Importatorilor Auto din Romania) si ACAROM (Asociatia Constructorilor Auto din Romania).

Evenimentul se tine la Romaero Baneasa intre orele 10:00-20:00, iar un bilet de intrare costa 30 lei.

Lasa un comentariu