Acasa Piata Auto Programul Rabla va fi suplimentat cu aproape 2.000 de tichete

Programul Rabla va fi suplimentat cu aproape 2.000 de tichete

de Vlad Barza

Rabla (sursa - 0-100.ro)

Programul Rabla a inceput tarziu in acest an, spre final de iunie, insa a avut succes si Ministerul Mediului a anuntat ca il suplimenteaza cu 1.846 de tichete electronice. Pentru acest an, bugetul alocat initial celor doua categorii ale Programului ‘Rabla’ a fost de 220 de milioane de lei, din care 75 milioane de lei alocate extensiei ‘Rabla Plus’, atat pentru achizitionarea de autovehicule noi electrice si electrice hibride, cat si pentru finantarea retelei de statii de incarcare a acestora


Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national ¬Rabla Clasic 2016 va fi suplimentat cu 1.846 de tichete electronice.  Acestea pot fi accesate de populatie incepand de astazi, 12 octombrie 2016, suma realocata in cadrul Programului fiind de 12 milioane de lei, se arata intr-un comunicat al Ministerului Mediului.

„Anul acesta Programul Rabla a atins un succes istoric in cei 12 ani de cand functioneaza: a fost primul an in care tichetele electronice au fost epuizate in mai putin de trei saptamani si primul an in care Ministerul Mediului decide doua suplimentari de buget. Dupa ce in luna iulie am venit in completarea Programului cu 4.000 de tichete electronice care s-au epuizat si ele pe parcursul catorva zile, astazi am decis o noua alocare bugetara care acopera circa 2000 de tichete electronice.”, a declarat Cristiana Pasca Palmer, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor.

Pentru Rabla Clasic ramane in vigoare prima de casare de 6.500 de lei, cu posibilitatea accesarii suplimentare a doua eco-bonus-uri pentru urmatoarele situatii:

–    un eco-bonus de 750 de lei care poate fi adaugat primei de casare in situatia in care romanii aleg sa-si cumpere o masina al carei motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km

–    un eco-bonus in valoare de 1.500 lei pentru situatia in care populatia opteaza pentru un autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid.

Daca masina noua respecta ambele criterii, un cetatean poate beneficia de ambele eco-bonus-uri, putand sa ajunga, cu tot cu prima de casare, la o finantare de 8.750 de lei care va fi suportata de AFM din costul masinii noi.

„In prezent, avem in derulare si Programul RABLA PLUS, dedicat masinilor electrice. Suplimentarea bugetului pentru RABLA CLASIC ofera cetatenilor care doresc sa achizitioneze o masina electrica un beneficiu cumulat de aproape 6.000 de euro”, a adaugat ministrul Cristiana Pasca Palmer.

In cazul Rabla Plus omanii care vor sa aleaga o masina care nu polueaza beneficiaza din partea AFM de doua tipuri de eco-tichete:

  • Un eco-tichet de 5.000 de lei pentru achizitionarea unui autoturism nou electric-hibrid.
  • Un eco-tichet de 20.000 de lei pentru masinile noi 100% electrice.

Cele doua axe ale programului pot fi accesate de populatie separat sau combinat. In situatia in care un cetatean detine o masina veche pentru casat si doreste sa achizitioneze un autoturism nou 100% electric sau nou electric hibrid, va beneficia de un sprijin financiar de aproximativ 6.000 de euro, deoarece va primi, concomitent, atat prima de casare de 6.500 de lei cat si eco-tichetul de  20.000 de lei sau cel de 5.000 de lei.

Lasa un comentariu