Acasa Curiozitati Ferrari spune “adio” cutiilor de viteze manuale

Ferrari spune “adio” cutiilor de viteze manuale

de Adrian Mitrea

Ferrari California T (sursa - Ferrari)

Ferrari a renuntat pe nesimtite la cutiile de viteze manuale, iar cele mai recente declaratii ale oficialilor marcii releva faptul ca aceste tipuri de transmisii nu se vor mai reintoarce vreodata intr-o masina produsa in Maranello. Aceste declaratii arata clar directia in care se indreapta industria masinilor de inalta performanta.

“Ferrari inseamna design, performanta si tehnologii foarte avansate. Nu exista transmisii manuale care sa se ridice la un asemenea grad de performanta de care sunt capabile cutiile de viteze cu dublu ambreiaj, asa ca ne rezumam la acestea”, a declarat Michael Hugo Leiters, responsabil de tehnologie in cadrul Ferrari, citat de motoring.co.au.

Potrivit lui Leiters, ultimul Ferrari pentru care clientii puteau opta pentru o transmisie manuala, drept o comanda speciala, a fost prima versiune a modelului Ferrari California (2008-2013). Nu mai mult de cinci clienti au comandat asa ceva, ceea ce arata ca nu se justifica din punct de vedere economic dezvoltarea unei cutii de viteze manuale, pe care nimeni nu o cumpara.

Totodata, mai inseamna ca acele 3-5 Ferrari California vandute cu transmisie manuala vor avea, probabil, preturi astronomice.

Asadar, ultimele modele Ferrari manuale au fost construite acum mai bine de trei ani, iar cutia de viteze manuala nu se va mai reintoarce la Ferrari, conform declaratiilor din 2016 ale lui Michael Hugo Leiters.

Toata gama Ferrari foloseste in prezent cutii de viteze automatizate, cu dublu ambreiaj.

Lasa un comentariu