Acasa Opel Opel revine asupra autonomiei modelului electric Ampera-e: are autonomie peste 500 km

Opel revine asupra autonomiei modelului electric Ampera-e: are autonomie peste 500 km

de Adrian Mitrea

Opel Ampera-e (sursa - Opel)

Opel revine cu informatii noi despre modelul 100% electric Opel Ampera-e, spunand acum ca masina are autonomie de peste 500 km. Initial a fost anuntata o autonomie de „peste 400 km”. Date fiind aceste specificatii, sunt sanse mari ca Opel Ampera-e sa fie modelul electric cu cea mai mare autonomie disponibil pe piata spre cumparare in 2017, in afara de Tesla Model S si Tesla Model X.

Opel Ampera-e este cea mai importanta noutate a marcii Opel dezvaluita cu ocazia Salonului Auto de la Paris (1-16 octombrie pentru public, 29-30 septembrie pentru presa).

Autonomia de peste 500 km anuntata este masurata conform standardelor NEDC, cele in vigoare in prezent pentru masurarea consumului, emisiilor si autonomiei masinilor. Opel precizeaza insa si autonomia masurata conform ciclului WLTP. Abrevierea WLTP vine de la Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure (WLTP), adica un sistem de testare pentru emisii si consum armonizat la nivel mondial pentru automobile.

WLTP vine la pachet cu legislatia pentru Real Driving Emission (RDE) care prevede , din 2017, inlocuirea ciclului de testare actual, denumit Noul Ciclu de Conducere European (NEDC), cu WLTP.

Asadar, conform standardelor viitoare, Opel Ampera-e are o autonomie de circa 380 km. Aceasta cifra este mai apropiata de valorile pe care le vor vedea pe bord soferii, insa chiar si asa trebuie sa retineti ca autonomia unei masini electrice si consumul de energie este puternic influentat de stilul de condus, de relief si de conditiile meteo. Asadar, este posibil sa existe scenarii in care autonomia sa fie mai mica de 380 km.

Chiar si asa, Ampera-e ramane una dintre masinile cu cea mai mare autonomie de pe piata anului 2017.

Dintre cifrele interesante, Opel mai dezvaluie ca Ampera-e atinge 50 km/h cu start de pe loc in 3,2 secunde, iar portbagajul este generos: 381 litri. Este cu 11 litri mai mare decat al Astra (370 litri) si cu 96 litri mai mare decat al Corsa (285 litri).

Curios este ca o versiune Vauxhall, cu volan pe partea dreapta, nu a fost inca dezvoltata si nici nu a fost confirmata oficial.

Opel Ampera-e are 4,17 metri lungime si pachetul de baterii este amplasat in podea, fiind format din 288 de celule litiu-ion dezvoltate de LG Chem. Capacitatea totala este 60 kWh – asadar o baterie de mare capacitate.

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Paris 2016

Opel Ampera-e (sursa - Opel)

Lasa un comentariu