Acasa Ford Ford Fiesta ST primeste o caroserie cu cinci usi

Ford Fiesta ST primeste o caroserie cu cinci usi

de Adrian Mitrea

Ford Fiesta ST cu cinci usi (sursa - Ford)

Ford Fiesta ST, versiunea de inalta performanta a modelului de segment B Fiesta, primeste si o versiune de caroserie cu cinci usi, pana acum fiind disponibila exclusiv o varianta cu trei usi. Asadar, Fiesta este acum disponibila in doua versiuni de caroserie, atat cu motorizari de intrare in gama, cat si cu motorizari de top. Versiunea cea mai puternica a modelului, Fiesta ST200, poate fi comandata in continuare exclusiv intr-o varianta de caroserie cu trei usi.

Este pentru prima data, in istoria modelului, cand Fiesta ST poate fi comandata si intr-o versiune de caroserie cu cinci usi.

Aceasta miscare este menita sa mentina viu interesul clientilor pentru Fiesta ST, mai ales ca majoritatea producatorilor auto ofera masini similare in doua versiuni de caroserie (exemplu Volkswgen Polo GTI) sau exclusiv in variante cu cinci usi, considerate mai practice (exemplu Renault Clio R.S.).

ford-fiesta-st-cu-cinci-usi-sursa-ford-03

La fel ca si versiunea Fiesta ST cu trei usi disponibila pana acum, varianta cu doua portiere in plus pastreaza aceleasi specificatii tehnice si performante dinamice. Are un motor turbo pe benzina de 1,6 litri (182 CP, 240 Nm) ce permite masinii sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 6,9 secunde.

Ford estimeaza ca varianta cu cinci usi va reprezenta circa 25% din vanzarile Fiesta ST in Europa.

Nu este de mirare ca Ford diversifica gama de caroserii pentru Fiesta ST deoarece in luna noiembrie va fi prezentata noua generatie Fiesta, care va fi produsa din 2017. La fel ca pana acum, noul model va fi disponibil initial cu motorizari obisnuite, iar abia prin 2018 sau 2019 ne putem astepta sa vedem noua Fiesta imbracand hainele de inalta performanta, ST.

ford-fiesta-st-cu-cinci-usi-sursa-ford-02

Lasa un comentariu