Acasa Industrie Apple, in discutii pentru a cumpara producatorul britanic McLaren – surse

Apple, in discutii pentru a cumpara producatorul britanic McLaren – surse

de Vlad Barza

McLaren P1 (sursa - McLaren)

Apple ar fi abordat grupul britanic McLaren Technology pentru o posibila achizitie, scrie Financial Times, care citeaza trei surse apropiate discutiilor. McLaren, celebra pentru supercar-urile de peste un milion de dolari, ar valora intre 1-1,5 miliarde de lire sterline, mai scrie publicatia. Cele doua companii nu au dorit sa comenteze. Apple are ambitii in domeniul auto si se spune ca ar vrea sa lanseze o masina dupa 2020, insa in ultima vreme s-a scris ca zeci de angajati au parasit divizia care se ocupa de proiect. UPDATE: Cei de la McLaren neaga ca ar exista discutii cu Apple pe tema unei posibile investitii.

Sursele spun ca Apple ar fi abordat McLaren Technology Group in vederea unei posibile achizitii, compania britanica avand experienta vasta in inginerie, sasiuri, in sisteme computerizate on-board si in folosirea eficienta de materiale speciale, precum fibra de carbon si aluminiul.

Daca zvonurile sunt adevarate este o dovada ca ambitiile auto ale Apple sunt cat se poate de mari, iar proiectul gigantului american ar primi un imbold prin achizitia McLaren.

Se estimeaza ca McLaren ar valora intre un miliard si 1,5 miliarde lire sterline. Compania are sediul in Woking (sud-estul Angliei) si a vandut 1.650 de masini anul trecut, generand venituri de peste 450 milioane lire.

McLaren produce masini super-sport, are si o divizie de tehnologie, dar si echipa de Formula 1. Proprietarii McLaren Technology controleaza si 80% din actiunile McLaren Automotive, companie care si-a propus sa investeasca un miliard de lire in urmatorii sase ani pe cercetare-dezvoltare.

Daca se va concretiza, achizitia va fi a doua cea mai mare din istoria Apple, dupa cele trei miliarde dolari patite pentru a cumpara Beats, compania lui Dr Dre.

Lasa un comentariu