Acasa Honda Honda prezinta la salonul auto de la Paris noua generatie Civic

Honda prezinta la salonul auto de la Paris noua generatie Civic

de Vlad Barza

Honda Civic (sursa - Honda)

Civic, cel mai vandut model din gama Honda, a ajuns la a zecea generatie si va debuta oficial in cadrul celui mai important salon auto din toamna. Impreuna cu versiunea hatchback, Honda va lansa si versiunea Sedan a compactei Civic care fusese lansata doar in America de Nord. Salonul de la Paris se va desfasura intre 1 si 16 octombrie, iar 29 si 30 septembrie sunt zilele presei. Noua generatie Civic va fi disponibila in Europa, in cele doua versiuni de caroserie, incepand cu primavara anului viitor.


„Prefatata de prototipul Civic, prezentat in primavara la Salonul Auto de la Geneva, versiunea finala a compactei reprezinta inca un pas important in ofensiva europeana Honda, ce a debutat anul trecut cu lansarile noilor modele HR-V si Jazz”, spune compania.

Premiera globala a noului Civic Hatchback va fi dublata si de prezentarea oficiala a versiunii europene pentru Civic Sedan, model ce a fost lansat anul trecut pe piata din America de Nord.

A zecea generatie Honda Civic marcheaza cea mai importanta investitie efectuata de Honda la nivel de dezvoltare, fiind si prima oara cand compacta nipona va fi construita pe o platforma globala unica.

Civic Hatchback va fi produs in continuare la fabrica din Marea Britanie, din Swindon si va fi exportata inclusiv pe piata din America de Nord in timp ce versiunea Sedan va fi produsa in Turcia, la Gebze.

Noua generatie Civic va fi disponibila in Europa, in cele doua versiuni de caroserie, incepand cu primavara anului viitor.

O alta noutate de la Paris o reprezinta editia speciala Jazz Spotlight.  Printre diferentele fata de un Jazz de serie se numara decoratiile speciale in culoarea bronzului aplicate grilei frontale, jantele din aliaj cu design special precum si diferite insertii la nivel de interior.

Honda Civic a avut in ultimii trei ani vanzari de 43.000 de unitati in Europa, departe de anul de maximul din 2007 cand s-au vandut 120.000 de unitati.

Lasa un comentariu