Acasa Industrie Francezii de la Faurecia inaugureaza pe 20 septembrie o fabrica de componente auto in judetul Valcea

Francezii de la Faurecia inaugureaza pe 20 septembrie o fabrica de componente auto in judetul Valcea

de Vlad Barza

Sigla Faurecia (surs - Faurecia)

Compania franceza Faurecia Automotive Seating va inaugura pe 20 septembrie in judetul Valcea o fabrica de tapiterii auto la care numarul de angajati ar trebui sa ajunga la 1.600. Compania are fabrici la Talmaciu, Craiova si Pitesti, iar pe plan mondial vinde de 21 miliarde euro/an si are 100.000 de angajati.

Cu o suprafata totala de 12.000 mp, la noua fabrica sunt produse tapiterii textile si de piele la standarde de inalta calitate pentru unii dintre cei mai importanti producatori mondiali din industria auto, spune compania.

Fabrica va fi deschisa in comuna Budesti unde s-au investit 12 milioane euro. Intr-o prima faza ar trebui sa fie 1.000 de angajati, insa presa locala scrie ca grupul nu prea a gasit oameni din cauza salariiilor mici.

Fabrica Faurecia de la Budeşti – Vâlcea ar putea fi extinsa astfel incat sa aiba peste 22.000 de metri patrati pana in anul 2019, aproape dublu fata de prezent.

Faurecia are unitati in Talmaciu (Sibiu) (divizia Scaune Auto), Craiova (Tehnologii de Control a Emisiilor) si Pitesti (Sisteme de Interior). In Europa compania genereaza 54% din vanzari, are 58.000 de angajati si 140 de unitati de productie.

Faurecia are afaceri de aproape 21 miliarde euro/an si 100.000 de angajati.

Lasa un comentariu