Acasa Opel Opel Ampera-e, gata de lansare. Are nevoie de 3,2 secunde sa atinga 50 km/h

Opel Ampera-e, gata de lansare. Are nevoie de 3,2 secunde sa atinga 50 km/h

de Adrian Mitrea

Opel Ampera-e (sursa - Opel)

Opel Ampera-e, masina 100% electrica care duce numele Ampera mai departe, va debuta in fata publicului la Salonul Auto de la Paris si, pana acum, arata specificatii interesante: 3,2 secunde necesare pentru a atinge 50 km/h si motor de 204 CP, 360 Nm.

Grupul General Motors a inceput sa comercializeze aceasta masina electrica ma intai in SUA, sub numele Chevrolet Bolt, iar in Europa ajunge ca Opel Ampera-e.

Aceeasi strategie a fost aplicata si pentru masinile electrice cu extensor de autonomie Chevrolt Volt si Opel Ampera.

“Opel Ampera-e face electromobilitatea complet fezabila pentru utilizarea cotidiana si pentru viitor”, a declarat Kar-Thomas Neumann, director general executiv (CEO) al Opel.

Dintre putinele specificatii pe care Opel le-a dezvaluit deocamdata se remarca timpul de accelerare foarte bun pana la 50 km/h, 3,2 secunde, si repriza de 4,5 secunde de la 80 la 120 km/h, in conditiile in care masina are o viteza maxima de 150 km/h.

Pachetul de baterii este incastrat in podeaua masinii, ceea ce inseamna ca centrul de greutate este jos, iar manevrabilitatea se anunta buna.

Modelul beneficiaza de sistemul de infotainment IntelliLink si de asistentul OnStar, tehnologie Apple CarPlay si Android Auto, plus posibilitatea de a face hotspot Wi-Fi in masina.

Alte specificatii nu au fost dezvaluite, insa avand in vedere datele tehnice ale fratelui de peste ocean, Chevrolet Bolt, este asteptata o autonomie de peste 300 km si un pret de pornire cuprins intre 35.000 si 40.000 euro.

O reincarca completa a bateriei dureaza circa 9 ore. Bateria are o masa de 435 kg si este formata din 288 celule dispuse in 5 sectiuni si 10 module.

Masina beneficiaza de un ecran color de 10,2 inch pentru sistemul multimedia, iar instrumentele de bord pentru sofer sunt afisate pe un ecran de 8 inch.

Opel Ampera-e (sursa - Opel)

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Paris 2016

Lasa un comentariu