Acasa Harley-Davidson Harley-Davidson va plati o amenda de 12 milioane dolari in SUA pentru a rezolva o disputa legata de dispozitive aftermarket poluante

Harley-Davidson va plati o amenda de 12 milioane dolari in SUA pentru a rezolva o disputa legata de dispozitive aftermarket poluante

de Vlad Barza

(sursa -MLoFoto)
(sursa -MLoFoto)

Harley-Davidson a fost de acord sa plateasca o amenda de 12 milioane dolari pentru a scapa de acuzatiile cum ca motocicletele sale ar avea emisii poluante mult prea mari. Autoritatile de mediu din SUA acuza legendara companie americana ca a vandut dispozitive de tip „super tuner” care cresteau puterea motorului, dar si nivelul emisiilor. Agentia de Mediu spune ca Harley a incalcat legea fiindca dispozitivele au fost folosite si pe drumurile publice.

Intelegerea rezolva un litigiu pe care compania americana il are cu autoritatile care au acuzat Harley ca a vandut 340.000 de super tunere din 2008 si pana acum, din cauza lor motocicletele avand emisii poluante peste cele certificate de Environmental Protection Agency.

Harley-Davidson spune ca aceste super tunere au fost folosite doar in concursuri cu circuit inchis si nu pe drumurile publice, insa agentia de Mediu contrazice acest lucru si a interzis companiei sa mai vanda aceste dispozitive.

Compania contrazice cele sustinute de EPA si spune ca super tunerele nu au fost folosite pe drumurile publice, Harley caracterizeaza intelegerea la care a ajuns cu EPA ca fiind un „compromis de buna credinta”.

US Justice Department obliga Harley sa desfasoare si un proiect de mediu in valoare de 3 milioane dolari pentru reducerea poluarii.

Intelegerea este un pas esential spre oprirea vanzarii de dispoztive ilegale after market care cresc poluarea, spun cei de Departamentul de Justitie.

Sursa: Reuters

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre