Acasa Curiozitati VIDEO: Masina sport electrica Rimac Concept One facuta in Croatia face de ras Tesla Model S si Ferrari LaFerrari

VIDEO: Masina sport electrica Rimac Concept One facuta in Croatia face de ras Tesla Model S si Ferrari LaFerrari

de Adrian Mitrea

Rimac Concept One (sursa - Rimac Automobili)

Compania auto din Croatia de care probabil n-a auzit nimeni, Rimac, a creat o masina sport 100% electrica cu performante remarcabile, iar clipul de mai jos arata cat de performant este Rimac Concept One in fata unor masini precum Tesla Model S si Ferrari LaFerrari.

Daca te numeri printre cei care n-au mai auzit de Rimac pana acum, afla ca modelul Concept One (cel din clip) dezvolta 1.088 CP si 1.600 Nm, atinge 100 km/h in 2,6 secunde, iar viteza maxima este de 355 km/h.

Fiecare dintre cele patru roti beneficiaza de un motor al sau si de propria cutie de viteze. Rotile din fata au cutii de viteze cu o singura treapta (cate o cutie de viteze pentru fiecare roata), in timp ce rotile din spate au cutii de viteze cu dublu ambreiaj cu doua trepte (cate o cutie de viteze pentru fiecare roata).

Pachetul de baterii poate livra 1 MW de energie la plecarea de pe loc in forta, iar pe franare, in faza de recuperare a energiei, poate genera 400 kW.

Desi se numeste Rimac Concept One, aceasta masina nu este un concept, ci o masina de serie, lansata oficial la Salonul Auto de la Geneva din martie 2016.

Un articol foarte interesant despre fondatorul companiei, care acum are 27 de ani, poti citi AICI – un articol 0-100.ro din septembrie 2011.

Lasa un comentariu