Acasa Mercedes-Benz Mercedes-Benz Romania se reorganizeaza, urmand modelul international

Mercedes-Benz Romania se reorganizeaza, urmand modelul international

de Adrian Mitrea

Philipp Hagenburger - Managing Director Passenger Cars and CEO Mercedes-Benz Romania (sursa - Mercedes-Benz Romania)

Mercedes-Benz Romania are, incapand cu 1 august, o noua structura organizationala, pe modelul celei implementate international de la finalul lui 2015. Acum Mercedes-Benz Romania integreaza trei divizii: 1. Passenger Cars; 2. Vans; 3. Trucks & Buses. Fiecare divizie este condusa de cate un Managing Director: Philipp Hagenburger pentru Passenger Cars, Rolf Rosendaal pentru Vans, si Valeriu Zaharia pentru Trucks and Buses.

Aceasta reorganizare vine dupa ce, la finalul anului 2015, Mercedes-Benz a implementat o noua structura organizationala in linie cu strategia companiei la nivel global. In prima etapa a procesului, diviziile Passenger Cars si Commercial Vehicle au fost separate.

Incepand cu 1 august cea de-a doua etapa a schimbarii organizationale a fost implementata.

Mercedes-Benz Romania este o companie Daimler AG, responsabila cu activitatea de import, marketing si vanzari pentru marcile Mercedes-Benz, smart, Fuso si Setra, precum si de coordonarea unei retele de 36 de centre autorizate de vanzari si service. In anul 2014, Mercedes-Benz Romania a fuzionat cu EvoBus Romania, iar activitatile EvoBus au fost transferate catre Mercedes-Benz Romania, inclusiv vanzarea de autobuze si autocare noi si second hand, precum si coordonarea centrelor de service.

Mercedes-Benz Romania a incheiat anul 2015 pe primul loc in topul vanzarilor pe toate segmentele din piata comparativa: autoturisme premium, autovehicule comerciale usoare de dimensiuni medii si mari, camioane, precum si autobuze si autocare de peste 12 metri lungime.

Lasa un comentariu