Acasa BMW BMW i3, masina de Politie in Bucuresti

BMW i3, masina de Politie in Bucuresti

de Adrian Mitrea

BMW i3 Masina de Politie (sursa - BMW)

Masina electrica BMW i3 intra in dotarea Politiei Capitalei, timp de o luna, parte a unui parteneriat dintre Politie si BMW, prin Automobile Bavaria Group. Scopul experimentului este acela de a familiariza politistii cu acest tip de autospeciala si de a testa viabilitatea utilizarii de masini electrice in flota Politiei.

„(…) Politia Capitalei intra pe harta politiilor din capitalele lumii care folosesc autospeciale electrice in cadrul fortelor de politie urbana. Autospeciala este din aceesi categorie de automobile electrice BMW folosite la nivel global de catre politia din Anglia, Austria, Elvetia, Germania, Italia si departamentul de politie din Los Angeles”, a anuntat BMW.

Autospeciala este un automobil electric BMW i3, cu patru locuri,  avand o putere de 170 CP si o autonomie de 200 km estimata la o utilizare zilnica. Masina este prevazuta cu sisteme optico-acustice destinate activitatilor de politie rutiera.

Culorile sunt cele specifice politiei din Germania, iar masina are numere de Germania, insa special pentru aceasta actiune de o luna inscriptia POLIZEI a fost inlocuita cu POLITIA.

„De peste 22 de ani Automobile Bavaria Group a oferit o mare varietate de automobile speciale dedicate autoritatilor din Romania, in calitate de Centru de Competenta pentru Vanzari Speciale BMW, singurul de acest fel din tara. Am sustinut introducerea autospecialei BMW i3 in Bucuresti pentru teste deoarece s-a dovedit a fi cea mai potrivita masina pentru servicii de mobilitate in orasele aglomerate cu un nivel ridicat de poluare. Dorim sa sprijinim in Romania o adoptare cat mai rapida a practicilor si tehnologiilor ecologice, ceea ce inseamna economie de bani si resurse. Vom sustine astfel de programe atat la nivelul orasului Bucuresti, cat si in tara”, a declarat Michael Schmidt, presedintele Automobile Bavaria Group, intr-un comunicat de presa.

BMW i3 este un automobil electric ce se remarca printr-o serie de inovatii absolute in industria de automobile, dintre care se distinge arhitectura LifeDrive, care combina un sasiu din aluminiu cu o structura a caroseriei din fibra de carbon. Toate eforturile in dezvoltarea BMW i3 au urmarit doua directii importante: 1) o masa redusa, pentru autonomie crescuta si 2) preocuparea consecventa, in fiecare detaliu, pentru un automobil cu un impact real minim asupra mediului, nu doar in ceea ce priveste emisiile locale.

BMW i3 Masina de Politie (sursa - BMW)

Lasa un comentariu