Acasa BMW Viitorul BMW Seria 3 ar putea avea si o versiune 100% electrica

Viitorul BMW Seria 3 ar putea avea si o versiune 100% electrica

de Adrian Mitrea

BMW Seria 3 Facelift (sursa - BMW)

A saptea generatie BMW Seria 3, asteptata pe piata in 2018, va include si o versiune complet electrica, din dorinta BMW de a-si mari paleta de modele electrice pe care le ofera si de a avea un rival serios pentru Tesla Model 3, scrie autoexpress.co.uk, care propune si niste imagini CGI cu presupusa viitoare generatie Seria 3.

Versiunea electrica BMW Seria 3 ar putea avea baterie de 90 kWh, scrie publicatia auto britanica, lucru putin probabil, totusi, deoarece contravine filosofiei BMW de a oferi masini electrice care se incarca rapid si care nu au o masa proprie prea mare.

Este totusi plauzibil ca BMW Seria 3 electric sa beneficieze de o baterie care sa-i asigure o autonomie reala de 350 km. Cum BMW i3 are o autonomie reala de peste 200 km cu bateria recent lansata, de 33 kWh, iar autonomia teoretica atinge 300 km, cel mai probabil BMW Seria 3 electric va dispune de o baterie de sub 60 kWh pentru autonomie 350 km.

Secretul unei autonomii bune il reprezinta greutatea redusa si puterea adecvata a motorului (nu prea puternic, nu prea slab) – elemente pe care BMW le stapaneste foarte bine la modelul i3 si poate folosi aceasta experienta in dezvoltarea viitoarelor modele electrice.

Pentru a putea oferi si o varianta electrica, noul BMW Seria 3 va suferi modificari majore fata de cum il stim astazi, incluzand elemente structurale din fibra de carbon si elemente ale caroseriei din plastic, la fel ca i3. Primul model din gama conventionala a BMW care a trecut la elemente din fibra de carbon pentru structura caroseriei este actuala generatie a limuzinei BMW Seria 7.

Daca a saptea generatie BMW Seria 3 este asteptata pe piata in 2018, inclusiv o varianta hibrida, versiunea 100% electrica va aparea ulterior, probabil 2019 sau 2020.

Lasa un comentariu