Acasa Piata Auto Pretul mediu al unui automobil in SUA este 33.865 dolari. Majoritatea familiilor nu isi permit o astfel de msina

Pretul mediu al unui automobil in SUA este 33.865 dolari. Majoritatea familiilor nu isi permit o astfel de msina

de Adrian Mitrea

Jeep Jeepster (sursa - salon-auto.ch)

Masinile sunt prea scumpe pentru posibilitatilor oamenilor chiar si in una dintre cele mai mari piete auto din lume, SUA, aceasta fiind totodata si una dintre cele mai prospere tari de pe planeta. Pretul mediu al unui automobil in SUA a ajuns in 2016 la 33.865 dolari, iar cele mai multe gospodarii din cele mai mari 50 de de orase din SUA nu-si pot permite o astfel de masina, arata un studiu al Bankrate.com.

Studiul accesibilitatii masinilor tine cont de regula achizitiei “20/4/10” care spune ca avansul trebuie sa fie de minimum 20% din valoarea masinii cumparate, durata de finantare sa nu fie mai mare de 4 ani, iar dobanzile si asigurarile sa nu depaseasca 10% din veniturile unei familii.

Aplicand aceasta regula, majoritatea familiilor din cele mai mari 50 de orase din SUA nu isi pot permite o “masina de pret mediu”. Chiar si asa, oamenii cumpara masini mai scumpe decat isi permit in principal incalcand al doilea element din regula achizitiei: durata de finantare – in multe cazuri ea depaseste 4 ani.

Teoretic, familiile din San Jose si San Francisco isi permit masini de 32.856 dolari, respectiv 31.970 dolari – acestea fiind orasele in care o gospodarie se poate apropia cel mai mult de achizitia unei masini de pret mediu fara a incalca regula 20/4/10.

La polul opus se afla orase precum Detroit, in care o familie ar trebui sa cumpere o masina noua de 6.174 dolari ca sa nu incalce regula 20/4/10.

Faptul ca pretul mediu al unei masini in SUA a ajuns la 33.865 dolari arata ca, in medie, oameni isi cumpara masini mai scumpe decat isi permit, sacrificand diverse alte lucruri pentru a avea o astfel de masina. De obicei oamenii fac compromisuri in privinta duratei de finantare.

Lasa un comentariu