Acasa Curiozitati General Motors va folosi manusi robotice care sa dea puteri crescute angajatilor din fabrici

General Motors va folosi manusi robotice care sa dea puteri crescute angajatilor din fabrici

de Adrian Mitrea

RoboGlove (sursa - GM)

Grupul auto american General Motors (GM) si firma suedeza Bioservo Technologies au batut palma pentru a dezvolta manusi robotice pe care firma auto sa le foloseasca in unele uzine ale, pentru a da putere sporita operatorilor umani. Aceste manusi au fost dezvoltate initial de GM si NASA pentru misiuni spatiale, dar prin modificari si combinarea tehnologiei cu cea a Bioservo Technologies se va ajunge la un design de manusa utilizabil in uzinele auto.

Beneficiile utilizarii RoboGlove s-ar traduce prin cresterea sigurantei la locul de munca si cresterea ergonomiei pentru angajatii care fac operatiuni care necesita forta fizica mare.

GM a anuntat va folosi RoboGlove in unele uzine, iar Bioservo Technologies spune ca le va utiliza in domeniul recuperarii medicale.

Bioservo Technologies are in portofoliu mai multe manusi create pentru a reduce stresul muscular al oamenilor si pentru a le oferi mai multa putere. Sistemele create de suedezi sunt folosite in special de oameni aflati in recuperare medicala sau care au dobandit un handicap minor.

Bioservo Technologies, impreuna cu GM, va combina tehnologia manusii SEM Glove (Soft Extra Muscle) a Bioservo Technologies cu tehnologia RoboGlove – un sistem de multiplicare a fortei dezvoltat de GM si NASA timp de noua ani, perioada in care a fost lansat inclusiv Robonaut 2 (R2) in spatiu in 2011.

Prin combinarea celor doua tehnologii se va ajunge la o manusa robotica de mare finete si precizie care va ajuta operatorii umani din uzinele auto ale GM sa desfasoare mai usor si mai precis operatiuni manuale care presupun forta si o prindere ferma a obiectelor.

Lasa un comentariu