Acasa Fara Categorie O companie chineza ar fi interesata sa deschida o fabrica de masini electrice in Bulgaria

O companie chineza ar fi interesata sa deschida o fabrica de masini electrice in Bulgaria

de Vlad Barza

(sursa - JAC Group)

Compania chineza JAC Motors ar avea de gand sa construiasca in Bulgaria o linie de asamblare de masini electrice, spune ministrul economiei din tara de la sud de Dunare. In Romania, ministrul economiei declara la final de aprilie ca este in negocieri cu un constructor de masini electrice, insa nu a vrut sa spuna daca este vorba de Tesla Motors.

Ministrul bulgar spune ca JAC ar folosi Bulgaria ca punct de intrare pentru pietele europene si ar putea asambla autobuze si autoturisme cu motor electric. Evident ca astfel de declaratii trebuie luate cu rezerva pana cand nu se confirma ca este mai mult decat un zvon.

Daca JAC Motors ar deschide o linie de asamblare, ar avea de castigat si industria locala de componente, insa este foarte posibil ca linia de asamblare sa fie de mici dimensiuni, la fel cum s-a intamplat si cu fabrica Litex deschisa impreuna cu Great Wall, la Loveci.

JAC a vandut in 2015 peste 350.000 de masini pe plan mondial.

Bulgaria, fata de alte tari din regiune, nu are traditie in industria auto si fabrica de asamblare de la Loveci este de mici dimensiuni. Insa, in ultimii ani s-a dezvoltat industria de componente auto, fiind prezente companii mari precum Johnson Controls, Yazaki, Montupet sau Magna.

Lasa un comentariu