Acasa Ford VIDEO, FOTO: Ford KA+ a fost dezvaluit. Cel mai mic model Ford e acum mai mare

VIDEO, FOTO: Ford KA+ a fost dezvaluit. Cel mai mic model Ford e acum mai mare

de Adrian Mitrea

Ford KA+ (sursa - Ford)

Modelul Ford KA a fost reinventat pentru 2016, iar acum se numeste Ford KA+, este mai mare, mai spatios si are cinci usi in loc de trei. Dupa ce modelul Ford KA anterior, derivat din Fiat 500, nu s-a bucurat de prea mare succes, americanii de la Ford au regandit aceasta masina si vor sa o propuna europenilor incepand cu aceasta vara, la un pret de pornire de sub 10.000 euro. Modelul este fabricat in India si se comercializeaza deja in aceasta tara sub numele Ford Figo.

Cu Ford KA+ compania auto americana vrea sa intre in categoria masinilor de oras accesibile, miscare facuta inclusiv de Opel cu modelul Karl.

De asemenea, in acelasi segment, sunt bine cunoscute modelele Toyota Aygo, Peugeot 107, Citroen C1, Volkswagen up!, Skoda Citigo si SEAT Mii.

Ford KA+ vine doar intr-o varianta de caroserie cu cinci usi, spre deosebire de unele dintre masinile amintite anterior, care beneficiaza si de caroserii cu trei usi.

KA+ are motor de 1,2 litri Duratorq (natural aspirat) ce emite 114 g CO2/km si consuma in medie 5 litri de benzina pentru 100 km parcursi, potrivit Ford. Acest motor are doua variante de putere, 70 CP si 85 CP.

Gama de dotari include geamuri electrice fata, oglinzi reglabile electric, sistem electronic de control al stabilitatii (ESP), Hill Start Assist (HSA), sase airbag-uri, alimentare fara buson si cheie (Ford Easy Fuel) si limitator de viteza. Optional vor putea fi comandate aer conditionat cu reglare manuala, aer conditionat cu reglare automata, cruise control, volan imbracat in piele, scaune fata incalzite, geamuri electrice spate, oglinzi rabatabile electric, geamuri fumurii si jante din aliaj usor de 15 inch.

Masina are 3.929 mm lungime, 1.695 mm latime, 1.524 mm inaltime si un volum al portbagajului de 270 litri.

Pretul de pornire in Germania este de 9.990 euro cu TVA. Preturile pe piata din Romania nu au fost inca anuntate.

Lasa un comentariu