Acasa Tehnologie Uber testeaza masini care se pot conduce singure si a dat detalii despre proiect

Uber testeaza masini care se pot conduce singure si a dat detalii despre proiect

de Vlad Barza

Masina autonoma Ford Fusion testata de Uber (sursa - Uber)
Masina autonoma Ford Fusion testata de Uber (sursa - Uber)

Uber a publicat o fotografie cu un Ford Fusion Hybrid pe care au fost montate camere video, radare si lasere, masina fiind testata ca parte a planului maret de a aduce masini autonome pe sosele pana in 2020. Testele au fost facute in Pittsburgh cu un sofer la volan, scopul fiind sa fie incercata tehnologia si modul cum se descurca masina in trafic. Cu siguranta mai sunt multe de imbunatatit la tehnologie, dar mai greu va fi de convins autoritatile si publicul ca masinile sunt sigure.

Uber anunta in februarie 2015 ca va deschide in Pittsburgh un centru de tehnologii avansate impreuna cu Carnegie Mellon University. Presa a scris ca grupul american ce furnizeaza servicii de ride-sharing in peste 600 de orase are planuri mari si ca vrea sa aduca pe sosele masini autonome pana la final de deceniu.

Acum, Uber a anuntat ca testeaza masinile, publicand si fotografia Ford-ului Fusion pe care au fost montate radare, scannere cu laser si camere video de inalta rezolutie care cartografiaza zona din jurul masinii.

Un reporter de la Pittsburgh Tribune Review a fost dus cu masina la o scurta plimbare si povesteste ca vehiculul franeaza, accelereaza si schimba singur directia. Masina a detectat vehicule parcate defectuos, biciclisti si chiar o gasca ce traversa strada. Reporterul mai relateaza ca soferul poate prelua controlul imediat.

Pittsburgh este un mediu potrivit pentru testarea acestor masini, fiindca este caracterizat prin diversitate: strazi stramte si in panta, climat ploios dar si cu ninsoare si infrastructura invechita.

Compania isi pune mari sperante in proiect, mai ales ca a avut si are multe controverse cu taximetristii in zeci de orase unde s-a confruntat cu proteste sau interdictii. Intregul proiect al masinii autonome are sansa sa mearga bine din punct de vedere tehnic, insa marea dificultate va fi in convingerea publicului si a autoritatilor ca este 100% sigur sa calatoresti intr-o masina autonoma.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre