Acasa Curiozitati VIDEO: Fiat 124 Spider e mai bun decat „pastila albastra”

VIDEO: Fiat 124 Spider e mai bun decat „pastila albastra”

de Adrian Mitrea

Fiat 124 Spider (sursa - Fiat)

Fiat 124 Spider, modelul care marcheaza reintoarcerea marcii italiene pe piata decapotabilelor, este promovat in pur spirit italian, cu un spot in limba italiana si cu tenta sexuala. Fiat ne spune ca 124 Spider este mai bun decat „pastila albastra”.

Modelul Fiat 124 Spider este dezvoltat in parteneriat cu Mazda, baza de pornire fiind modelul Mazda MX-5, si va incepe sa fie comercializat in vara anului 2016.

„La aproape 50 de ani de la lansare, Centoventiquattro renaste sub forma noului roadster Fiat. Noul Fiat 124 Spider aduce omagiu modelului original si reprezinta adaptarea moderna a legendei Spider. Proiectat la Centro Stile Torino, noul 124 Spider imprumuta indicii ale originalului din 1966, considerat unul dintre cele mai frumoase modele Fiat din toate timpurile, si le reinterpreteaza”, a anuntat Fiat, printr-un comunicat de presa.

Fiat 124 Spider este dotat cu tehnologii de siguranta si asistenta, precum faruri adaptive si camera video pentru marsarier, dar si cu un pachet de infotainment consistent, cu touchscreen de 7 inch, conectivitate Bluetooth, sistem Keyless Enter’n Go si sistem audio premium BOSE cu noua difuzoare.

Daca la exterior nimic nu aduce aminte de Mazda MX-5, interiorul are modificari minore fata de modelul japonez.

In Europa, Fiat 124 Spider va fi oferit cu motorizarea MultiAir Turbo de 1,4 litri (140 CP, 240 Nm), cuplata la o transmisie manuala cu sase trepte. Aceasta motorizare va propulsa pentru prima data un autoturism cu roti motrice spate din gama Fiat.

Fiat 124 Spider foloseste o suspensie frontala cu brate triunghiulare duble si una multilink pe spate, pentru o mai buna stabilitate pe franare si viraje.

„Sistemul de directie si suspensia, constructia usoara, distributia egala a maselor si propulsia turbo transforma experienta la volanul roadster-ului Fiat intr-o aventura plina de dinamism si sportivitate. Soft top-ul usor de actionat, se deschide in doar cateva miscari, lasand pasagerii sa se bucure de sentimentul de libertate deplina”, noteaza Fiat.

Fiat 124 Spider va ajunge in Europa in vara anului 2016 si va fi disponibil in doua niveluri de echipare, „Spider” si „Lusso”.

Exterioarele vor putea fi personalizate intr-una dintre cele 8 culori disponibile: Rosso Passione, Bianco Gelato, Nero Vesuvio, Grigio Argento, Grigio Moda, Bronzo magnetico, Azzurro Italia si tri-strat Bianco Ghiaccio.

Lasa un comentariu