Acasa Volkswagen Volkswagen se apuca de reparat masinile diesel. Pentru inceput 0,18% dintre cele din Europa, toate Golf

Volkswagen se apuca de reparat masinile diesel. Pentru inceput 0,18% dintre cele din Europa, toate Golf

de Adrian Mitrea

Volkswagen Golf BlueMotion (sursa - 0-100.ro)

Volkswagen a anuntat vineri, 29 aprilie, ca incepe sa remedieze problemele de emisii pentru 15.000 de automobile Volkswagen Golf 2.0 TDI BlueMotion din Europa. Aceasta inseamna 0,1875% din cele aproximativ 8 milioane de masini cu probleme de emisii in doar in Europa (11 milioane unitati la nivel mondial). Solutia de reparare software a primit aprobarea KBA (autoritatea federala germana in domeniul transporturilor), informeaza Volkswagen, dar nu spune despre ce este vorba mai exact.

Toate cele 15.000 Volkswagen Golf din Europa rechemate in service au motor 2.0 TDI (tip EA 189), tehnologie BlueMotion (BMT) si cutie de viteze manuala.

Solutia de reparare este software si nu va afecta in niciun fel consumul de carburant, performantele si zgomotul masinilor.

Volkswagen are de facut modificari la 8 milioane de masini in Europa (11 milioane la nivel mondial), ceea ce inseamna ca momentan exista o solutie pentru mai putin de 0,2% dintre masinile cu probleme la capitolul emisii.

Clientii acestor 15.000 de Volkswagen Golf vor primi scrisori prin care sunt invitati la service.

Lasa un comentariu