Acasa Mercedes-Benz Mercedes anunta investitii de 600 miloane euro in Ungaria

Mercedes anunta investitii de 600 miloane euro in Ungaria

de Vlad Barza

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake (sursa - Daimler)

Grupul Daimler a anuntat ca pana la final de 2018 va investi 594 milioane euro in extinderea uzinei care produce masini Mercedes-Benz la Kecskemet, in Ungaria. O parte din bani se duc spre o noua sectie de caroserii, iar o parte cconsistenta vor merge catre extinderea productiei. Uzina din Ungaria produce din 2012 si grupul german este extrem de multumit de sit-ul de productie.

Din cei 580 milioane euro, 250 milioane euro vor fi directionati catre o noua sectie de caroserii, investitia fiind anuntata luna trecuta. Acum, grupul spune ca alte 344 milioane euro vor fi investite pana la final de 2018 pentru dezvoltari tehnologice si pentru intrarea in productie a unor modele compacte.

Daimler are la Kecskemet 441 ha de teren, insa nu a folosit nici macar 170 ha, astfel ca loc pentru extindere exista. Uzina a produs 180.000 de masini si se doreste atingerea unei productii anuale de 300.000 unitati in urmatorii ani.

Mercedes a investit peste un miliard de euro la uzina pana la final de 2015.

Grupul Daimler a ales in 2008 Ungaria pentru prima sa uzina din regiune, iar productia a inceput in 2012 cu Clasa B, in 2013 a fost adaugat CLA, iar anul trecut, CLA Shooting Brake.

Informatii recente indica faptul ca grupul german vrea sa deschida o a doua uzina in regiune, tarile cu cele mai mari sanse fiind Polonia, Slovacia si Ungaria.

Mercedes-Benz traverseaza o perioada buna si vanzarile companiei au urcat cu 16% in primele doua luni, la peste 284.000 unitati. Obiectivul este de a depasi cifrele de vanzari ale BMW pana la final de deceniu, BMW fiind in acest moment lider de piata, iar Audi pe locul al treilea.

Lasa un comentariu